Școala de joacă îl aduce pe Moș Crăciun peșcolarilor din județ


Asociația „Prietenii Spitalului Vâlcean” este parte a proiectului asociativ Școala de joacă, iar zilele acestea, îl va aduce pe Moș Crăciun tuturor preșcolarilor ce provin din familii nevoiașe. Dacă în vară, Școala de joacă a desfășurat activități cu copiii de școală, acum, cei implicați vizează preșcolarii, grădinițele ca instituții și câteva familii nevoiase.
Marți, împărțiți în trei echipe, reprezentanții Asociației Prietenii Spitalului Vâlcean s-au deplasat în localitățile: Lungești, Popești, Roești, Mihăești și Golești. Ieri, au mers în Ciunget și Câineni. Au fost pregătite pachete pentru 350 de copii, conținând dulciuri și fructe. Au fost duse, de asemenea, materiale didactice în grădinițe, cum ar fi: plastilină, acuarele, cărți de colorat, topuri de hârtie, cărți de povești, blocuri de desen, puzzle-uri, cuburi, jucării, săpunuri și șervețele umede pentru igiena copiilor.
Familiile nevoiașe – una cu 14 copii unde toți frecventează școala, unele cu doi, trei copii, dar aflate la limita subzistenței, bătrâni singuri și bolnavi – au primit ajutoare alimentare pentru a le face mai ușoare sărbătorile. Fondurile au fost strânse atât prin sponsorizări directe, cât și prin organizarea unui concert de colinde în scopuri caritabile.