Pe final de 2019, SCM și-a trecut în palmares un nou trofeu! VIDEO de la festivitatea de premiere


Echipa de handbal Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea a încheiat anul 2019 cu trei victorii și un nou trofeu cucerit! Sâmbătă și duminică, 28 și 29 decembrie, Sala Sporturilor „Traian” a fost gazda unei noi ediții a deja tradiționalei competiții sportive amicale Memorialul „Constantin Tită”, organizată în memoria fostului om de sport din județul nostru, „Generalul”, cum îi spuneau prietenii. În cele două zile, patru echipe din Liga Florilor s-au întrecut pentru premiile puse în joc de organizatori, acestea disputând șase partide, după clasicul format „fiecare cu fiecare”.
SCM Râmnicu Vâlcea și-a respectat statutul de campioană națională și de favorită pentru ocuparea primei poziții la acest turneu, învingând toate cele trei adversare. Handbalistele pregătite de antrenorii Florentin Pera, Mia Rădoi și Ildiko Kerekeș Barbu s-au impus, pe rând, în fața formațiilor CSM Slatina (scor 29-20), HC Zalău (scor 31-22) și SCM Craiova (scor 23-18). Poziția secundă a ierarhiei a fost ocupată de echipa din Bănie, care a reușit o victorie contra Zalăului (scor 33-25) și o remiză cu Slatina (scor 26-26). Ultimele două poziții în ierarhia din acest an a turneului memorial handbalistic au fost ocupate de HC Zalău (o victorie și două înfrângeri) și CSM Slatina (o remiză și două înfrângeri).
Asma Elghaoui a fost desemnată cea mai tehnică sportivă din cadrul turneului. Ana Maria Țicu a primit titlul de cea mai bună marcatoare a competiției, grație celor 19 reușite. Marta Batinovic a fost răsplătită pentru paradele dintre buturi, fiind desemnată goalkeeper-ul turneului.

Acțiune caritabilă în cadrul turneului

Cu prilejul ediției din acest an a întrecerii sportive amicale, organizatorii întrecerii, cu sprijinul celor care au venit la sală să urmărească handbal de calitate chiar în ultimele zile ale anului, au desfășurat și o acțiune caritabilă. Iubitorii sportului au fost rugați să aducă jucării, acestea fiind donate ulterior copiilor care nu au avut șansa să se bucure de prea multe cadouri în această perioadă a sărbătorilor de iarnă. De asemenea, au existat vâlceni cu suflet mare care au donat bani pentru ca o asociație din județul nostru să îți poată derula ambițiosul proiect de modernizare a Secției Neonatologie din cadrul Maternității Râmnicu Vâlcea.
Sursă foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea