SCM Râmnicu Vâlcea s-a calificat în optimile Cupei României după ce a ridiculizat Măgura Cisnădie în repriza secundă


În această după-amiază, Măgura Cisnădie și SCM Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit în cel mai interesant meci din 16-imile de finală ale Cupei României de handbal feminin, ediția 2019/2020. În fața unui public sibian entuziast, dar și a galeriei foarte vocale a vâlcenilor, gazdele de la Măgura au încercat să își vândă scump pielea în fața campioanei României și finalista ediției trecute a Cupei. Chiar dacă s-a disputat într-o fază de debut a Cupei României, prima repriză a partidei dintre Măgura și SCM s-a ridicat la nivelul unui duel de cupele europene: echipa gazdă evoluează în grupele Cupei EHF, iar vâlcencele în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Primă repriză echilibrată. SCM a trecut ca printre jaloane în repriza secundă

Așa cum spuneam, sibiencele de la Măgura au evoluat destul de bine în prima repriză, dornice să producă prima surpriză a competiției. Gazdele au încercat să reziste în fața campioanelor, iar în prima repriză jocul le-a ieșit foarte bine. Partida s-a desfășurat sub semnul echilibrului, campioanele de la SCM Râmnicu Vâlcea intrând la cabine cu un mic avantaj (scor 12-10).
Repriza secundă a fost mai bună pentru vâlcence, care nu și-au mai permis pași greșiți în ofensivă, elevele lui Florentin Pera fiind mai sigure pe ele și în defensivă. Sprijinite foarte bine și de paradele portărițelor (Diana Ciucă a apărat trei aruncări de la 7 metri!), municipalele au dictat ritmul partidei în actul secund. Chiar dacă sibiencele au arătat că și-au dorit mai mult în repriza secundă, ele au fost ridiculizate în unele momente, când nu au reușit să marcheze nici în superioritate numerică, au ratat de mai multe ori de la șapte metri, iar în defensivă au primit gol după gol. Municipalele nu au primit gol în primele zece minute ale reprizei secunde, perioadă a meciului în care s-a făcut practic diferența între cele două formații.
SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus, meritat, la o diferență concludentă de unsprezece goluri (scor final 28-17), obținând calificarea în faza optimilor de finală.

Alte trei meciuri până la finalul lunii

Pentru SCM Râmnicu Vâlcea, vor urma alte trei jocuri dificile în această lună. Pe 19 ianuarie (de la ora 11.00), echipa noastră va evolua la Brăila în prima etapă din returul Ligii Florilor. Pe 25 ianuarie, de la ora 15.00, municipalele vor susține primul joc din faza grupelor principale ale Ligii Campionilor, atunci când oaspete în polivalenta râmniceană vor fi jucătoarele de la Krim Ljubljana, campioanele Sloveniei. Ultimul meci oficial din prima lună a acestui an pentru handbalistele de la SCM Râmnicu Vâlcea se va desfășura tot pe teren propriu. Pe 28 ianuarie (cel mai probabil cu începere de la ora 18.00), sportivele pregătite de Florentin Pera vor primi vizita slătinencelor de la CSM într-un meci contând pentru etapa a doua a returului Ligii Florilor.

Rezultate parțiale din 16-imile de finală

Sâmbătă, 11 ianuarie
CS Marta Baia Mare – CSM București 18-32
Marți, 14 ianuarie
Spartac UNEFS București – SCM Gloria Buzău 15-48
Miercuri, 15 ianuarie
Crișul Chișineu-Criș – Minaur Baia Mare 27-38
Dacia Mioveni 2012 – CSM Târgu Mureș 33-27
HC Dunărea Brăila – HC Zalău 31-28
Activ Prahova Ploiești – AHCM Slobozia 19-24
Măgura Cisnădie – SCM Râmnicu Vâlcea 17-28
CSM Târgu Jiu – SCM Craiova 23-30
HC Dinamo București – CSU Târgoviște 28-22
Danubius Călărași – CSM Slatina 17-34
CSM Galați – Rapid București 20-22
CSM Roman – CSU Reșița 30-25
CSU Neptun Constanța – CSU Cluj-Napoca 29-32
Sursa foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea