SCM, la 60 de minute de calificarea în «careul de ași» al Cupei României


Duminică, 31 martie, cu începere de la ora 15.30, Sala Sporturilor „Traian” va găzdui un nou meci al Clubului Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea. De data aceasta, echipa pregătită de antrenorul Florentin Pera va evolua în Cupa României Fan Courier, ediția 2018/2019. În sferturile de finală ale întrecerii, SCM va primi vizita grupării gălățene CSM. Echipa susținută de Primăria Râmnicului pornește cu prima șansă pentru obținerea unei victorii care să îi asigure calificarea în faza următoare a Cupei României, atât prin prisma avantajului propriului teren, dar, mai ales, prin diferența net superioară de valoare față de formația de la malul Dunării. În acest sezon, SCM Râmnicu Vâlcea a întâlnit de două ori CSM Galați în campionat, echipa noastră impunându-se destul de ușor de fiecare dată, indiferent dacă a fost vorba despre partida de pe teren propriu (din turul campionatului) sau despre partida de la Galați (din retur).
Pentru SCM Râmnicu Vâlcea, acest meci este primul din actuala ediție a Cupei României pe care îl dispută pe teren propriu. În șaisprezecimile și optimile de finală ale întrecerii, echipa râmniceană a evoluat în deplasare. Explicația a fost aceea că elevele antrenorului Florentin Pera au întâlnit formații din al doilea eșalon valoric, acestea din urmă având dreptul, conform regulamentului competiției, să evolueze în astfel de meciuri pe propriul teren. Astfel, până acum, SCM Râmnicu Vâlcea s-a impus în deplasarea de la HCF Piatra Neamț (scor 37-21), respectiv în jocul de la Pitești contra celor de la FC Argeș (scor 32-24).

CSM Galați nu a impresionat în Cupa României

Dacă SCM Râmnicu Vâlcea a trecut la scor de cele două formații din eșalonul second pe care le-a întâlnit în fazele anterioare ale competiției, CSM Galați a trudit mai mult până a se califica între cele mai valoroase opt formații ale întrecerii. Ba chiar putem spune că trupa de la malul Dunării a ajuns în această fază a competiției cu destulă șansă. Cam singurul merit, dacă îi putem spune așa, al formației gălățene este acela că, în șaisprezecimi, a câștigat pe teren propriu în fața mai bine cotatei grupări maramureșene Minaur Baia Mare (scor 24-22). În optimi, CSM Galați s-a impus pe terenul divizionarei secunde CSA Steaua București (scor 36-25).

Vâlcea are amintiri frumoase din sezonul trecut al Cupei României

În sezonul 2017/2018 al Cupei României, SCM Râmnicu Vâlcea (pe vremea acea sub titulatura de HCM Râmnicu Vâlcea) accedea în premieră în final-four-ul întrecerii. La turneul final de la București, echipa râmniceană trecea de HCM Roman în semifinale și disputa o finală istorică împotriva multiplei campioane CSM București. Formația din Capitală urma să aibă câștig de cauză în lupta cu trofeul pe masă, însă medalia de argint cucerită de vâlcence a permis grupării râmnicene să acceadă, tot în premieră, în cupele europene. Sub titulatura de SCM Râmnicu Vâlcea, echipa râmniceană a ajuns până în turul al treilea al Cupei EHF.

Programul sferturilor de finală

Duminică, 31 martie, ora 11.00
AHCM Slobozia – CSM București
Duminică, 31 martie, ora 15.30
SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Galați
Duminică, 31 martie, ora 17.30
HC Zalău – Gloria Bistrița Năsăud
Luni, 1 aprilie, ora 18.00
CS Măgura Cisnădie – CSU Cluj-Napoca