Șapte familii din Vâlcea primesc sprijin pentru repararea locuințelor


Instituția Prefectului Județul Vâlcea a anunțat, vinerea trecută, că în Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern emisă în vederea acordării unor ajutoare de urgență unui număr de 107 beneficiari din toată țara, în valoare totală de 422.700 lei.
Printre beneficiarii preve­derilor Hotărârii se regăsesc și șapte familii sau persoane singure din județul Vâlcea, care se afla în situații de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundații, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot duce la riscul de excluziune socială.

Din ce localități provin beneficiarii?

„În vederea ameliorării situației socio-materiale, cinci beneficiari din localitățile Horezu, Ocnele Mari, Sinești, Stroești și Vaideeni, vor primi un sprijin în valoare totală de 20.500 lei din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului României, ca urmare a unor situații deosebite, cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială. Totodată, doi beneficiari din localitățile Băile Olănești și Stroești vor fi sprijiniți cu suma totală de 8.500 lei, din fondul aflat la dispoziția Guvernului în vederea depășirii situației de necesitate, intervenită ca urmare a incendiilor ce au afectat locuințele acestora, anexele gospodărești, cât și bunurile de folosință îndelungată, persoanele aflându-se în imposibilitatea ca din veniturile proprii să-și poată repara locuințele”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Vâlcea.

29.000 lei pentru vâlceni

În context, ar mai fi de amintit faptul că valoarea totală a ajutoarelor acordate beneficiarilor din județul Vâlcea este în cuantum de 29.000 lei, această sumă fiind justificată în urma efectuării anchetelor sociale de către Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, având la bază prevederile și Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat.