Săptămâna aceasta, Teatrul „Anton Pann”, la Festivalul Național de la Caracal și „Davila Interfest”


Din nou o săptămână în forţă pentru Teatru „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea. În afara spectacolelor de la sală şi a celor care se dau în alte localităţi, actorii Teatrului se pregătesc să întâmpine spectatorii de la două festivaluri. După ce şi-au câştigat simpatia slătinenilor prin spectacolele prezentate la Caracal, actorii Teatrului „ Anton Pann” au fost invitaţi şi anul acesta, în cadrul celei de-a XVII-a ediție a Festivalului de Comedie, eveniment care are loc în perioada 19-22 noiembrie, pe scena Teatrului Naţional din Caracal. Trupele prezente în cadrul acestui festival de comedie sunt: Teatrul Colibri Craiova, Teatrul Popular Mediaș, Teatrul „Aurel Elefterescu” Călărași, Victoria ART București, Teatrul Redoutte Brașov, Teatrul „Traian Grozăvescu” Lugoj, Compania IO Studio Craiova, Teatrul ACT București, Teatrul de păpuși „Albinuțele” Brașov, Centrul Cultural European pentru UNESCO, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea și Teatrul din Caracal.

Anul acesta, Teatrul „Anton Pann” va prezenta vineri, 20 noiembrie. de la ora 11.00, pe scena Festivalului de Comedie de la Caracal spectacolul „Povestea ieduţului răsfăţat” realizat de Valentin Ligi. O poveste frumoasă la care actorii păpuşari ai Teatrului au lucrat cu mult drag în această vară. Şi pentru că tot vorbim de ei, merită să-i şi amintim: Viorica Stamate, Mioara Dospina, Felicia Ştefan, Maria Tătaru, Cristi Bulagea şi Ducu Ștefănescu.

Cel de-al doilea festival la care va participa Teatrul „Anton Pann” este Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio de la Piteşti – „Davila Interfest”. Dacă anul trecut a participat cu spectacolul „Eşti un animal, Viscovitz!”, spectacol care a luat Marele Premiu, la ediţia de anul acesta, cu numărul XIX, Teatrul „Anton Pann” va prezenta  spectacolul Vermine Radiante. În premieră naţională, „Radiante Vermine” de Philip Ridley, spectacol realizat de Botos Balint, a fost prezentat vâlcenilor, pentru prima oară, în cadrul celei de a-V a ediţii a Festivalului de Teatru „Râmnic Interfest”. Botos Balint împreună cu scenografa Bajko Blanka-Aliz şi cei trei actori Reka Szas, Andrei Brădean şi Ana Şuşca, au reuşit să realizeze un spectacol bun care te ţine în suspans încă de la început. Veţi vedea cum doi tineri frumoşi care au primit o casă cadou, fără pretenţii majore de la viaţă, Jill (Reka Szasz) şi Olli (Andrei Brădean) ajung criminali. Fiind şi manipulaţi de Domnişoara Di (Ana Şuşca), un fel de forţă malefică, reuşesc cu atâta uşurinţă să-şi justifice aceste crime, numai  din dorinţa de a-și decora propria casă. Este un spectacol care te consumă, la fel un consum mult mai mare pentru cei doi actori.

„Radiante Vermine” de Philip Ridley, în regia lui Botos Balint, înainte de  reprezentaţia de duminică, 22 noiembrie, de la Festivalulului  Internaţional al Teatrului de Studio de la Piteşti-”Davila Interfest” va avea o reprezentaţie şi la sediul Teatrului Anton Pann, Sala Studio, sâmbătă 21 noiembrie, de la ora 19.00.