Să fie adevărat de data aceasta? Bani pentru calea ferată Vâlcea – Vâlcele


Chiar dacă nu prea știu să scrie corect numele reședinței județului Vâlcea, oamenii de la Guvern au anunțat, prin îndelung discutata rectificare bugetară din luna august, fonduri și pentru un tronson despre care se spune că ar fi de mare interes pentru economia județului nostru. Este vorba despre porțiunea de cale ferată ce leagă Râmnicu Vâlcea de Pitești, care ar scurta foarte mult distanța feroviară dintre județul nostru și București. Chiar dacă se spune că ar fi de interes pentru Vâlcea, după cum se cunoaște, această cale ferată nu a fost niciodată funcțională, lucrările de construcție fiind abandonate la începutul anilor 1990, deși lucrarea era realizată într-o proporție foarte mare, undeva la peste 90%.
Eroarea de redactare a oamenilor din Guvern constă în aceea că, în documentele oficiale, pe care primul-ministru le-a prezentat public, numele reședinței județului nostru este «Râmnicul Vâlcea». Revenind la amintita rectificare bugetară, aceasta prevede alocarea unui plus de 170,5 milioane lei pentru realizarea a cinci obiective strategice din domeniul transporturilor, printre care și cel intitulat – cităm exact din documentul cu pricina: „Începere lucrări la calea ferată Râmnicul Vâlcea – Vâlcele”.
Rămâne de văzut dacă, de data aceasta, se va realiza ceva fezabil fiindcă, după cum am remarcat în cei aproape 30 de ani trecuți de la Revoluție, mai toate guvernele s-au lăudat cu finalizarea acestei porțiuni de cale ferată.

Posting....