S-au stabilit semifinalistele fazei judeţene a Cupei României


• CS Şirineasa, Flacăra Horezu, CSM II Rm. Vâlcea şi Unirea Tomşani s-au calificat în „careul de aşi” al întrecerii

Ultimele meciuri oficiale din fotbalul vâlcean s-au disputat sâmbăta trecută. Cele mai valoroase opt formaţii rămase în cursa pentru cucerirea trofeului din întrecerea „knock-out” judeţeană şi-au dat întâlnire pe patru arene din judeţul nostru. Miza a fost reprezentată de calificarea în „careul de aşi” al fazei judeţene a Cupei României. Moş Nicolae s-a dovedit destul de generos cu grupările favorite la obţinerea calificării, trei dintre acestea reuşind să se califice în următoarea fază a întrecerii. De asemenea, echipele gazdă au reuşit să câştige două dintre cele patru jocuri, în timp ce vizitatoarele au triumfat în celelalte întâlniri.
De departe, cel mai interesat şi echilibrat joc a avut loc pe cochetul stadion din comuna Şirineasa. Aşa cum se anticipa, duelul dintre cele mai puternice două grupări ale Seriei Sud din Liga a IV-a a produs mult spectacol, spectatorii veniţi la stadion fiind principalii beneficiari ai fazelor frumoase construite pe dreptunghiul verde. Spre deosebire de ultima întâlnire din campionat, când gazdele s-au impus cu un „sec” 6-1, fotbaliştii de la CS Şirineasa au avut mult de tras în faţa celor de la FC Băbeni în partida din Cupă. Chiar dacă au condus la pauză, scor 1-0, băbenarii s-au văzut egalaţi şi conduşi în partea secundă. Fotbaliştii din oraşul liberalului Ion Bîzîc nu au mai avut puterea pentru a înscrie în mitanul secund, astfel că jucătorii din comuna unui alt edil liberal, Dan Săraru, au fost cei care au prins „biletele” pentru semifinale. La finalul întâlnirii, gazdele de la CS Şirineasa s-au impus cu 2-1. Echipa pe care CS Şirineasa o va întâlni în penultimul act al întrecerii judeţene a Cupei României a avut o misiune mult mai uşoară. Este vorba despre CSM II Râmnicu Vâlcea, „satelitul” divizionarei secunde trecând la scor de neprezentare de Experţi Popeşti. Întâlnirea la care facem referire s-a disputat tot sâmbătă, iar CS Municipal II s-a impus cu scorul de 3-0.
Pe cealaltă parte a „tabloului”, deţinătoarea trofeului, Flacăra Horezu a avut o misiune neaşteptat de dificilă în deplasarea de la CS Mădulari. Beneficiind de aportul publicului şi al propriului teren, gazdele s-au aruncat cu toate forţele în luptă. Deşi au fost foarte aproape de o mare surpriză, jucătorii de la Mădulari au cedat în cele din urmă în faţa mai experimentaţilor „olari” pregătiţi de antrenorul Vasile Ilinca. Flacăra a ieşit învingătoare din disputa de la Mădulari, scor 3-2. Cel de-al patrulea joc din semifinale a fost singurul despre care putem spune că s-a încheiat cu o surpriză. Deşi porneau cu prima şansă pentru obţinerea calificării, „energeticienii” de la Hidroelectra Râmnicu Vâlcea s-au văzut eliminaţi de „uniriştii” din Tomşani. Gruparea din comuna primarului Pearcu a furnizat supriza sferturilor şi s-a impus cu ajutorul a două goluri marcate pe parcursul celor două reprize de prelungiri. Astfel că Unirea Tomşani a trecut cu 3-1 de Hidroelectra. Pentru „unirişti”, semifinalele se anunţă un coşmar în dublă manşă, dat fiind faptul că vor trebui să dea piept cu redutabila Flacăra Horezu.

Rezultatele înregistrate în sferturile de finală

CS Mădulari – Flacăra Horezu 2-3
Hidro Rm. Vâlcea – Unirea Tomşani 1-3
CSM II Rm. Vâlcea – Experţi Popeşti 3-0
CS Şirineasa – FC Băbeni 2-1

Programul semifinalelor

Meciurile TUR (6 mai 2015)
CSM II Rm. Vâlcea – CS Şirineasa
Flacăra Horezu – Unirea Tomşani
Meciurile RETUR (13 mai 2015)
CS Şirineasa – CSM II Rm. Vâlcea
Unirea Tomşani – Flacăra Horezu