S-AU FINALIZAT LUCRĂRILE de reabilitare de la internatul unui liceu din Râmnic


Motivată de creşterea performanţei energetice a clădirii, de reducerea consumurilor şi de îmbunătăţirea confortului beneficiarilor cazaţi aici, investiţia de la internatul Liceului Forestier a constat în reparaţii la instalaţiile de încălzire, finisaje la pardoseli şi tavane în sălile de clasă, camerele, holurile şi grupurile sanitare de la parter şi de la cele trei etaje. De asemenea, s-au efectuat lucrări de consolidare a imobilului, reabilitarea termică a anvelopei, precum şi amenajări ale spaţiului exterior adiacent. S-a avut în vedere și conformarea clădirii din punct de vedere al securităţii la incendiu.
Prezent la inaugurarea lucrărilor, primarul Mircia Gutău, care a fost însoţit de directoarea şcolii – prof. Gabriela Staicu şi de directoarea adjunct – prof. Daniela Daşoveanu, şi-a arătat satisfacţia pentru felul în care arată acum spaţiile de cazare ale elevilor de la Liceul Forestier. Edilul șef a subliniat că, înainte de începerea lucrărilor care au costat peste 4,4 milioane de lei (fondurile provenind de la bugetul local), imobilul se afla într-o stare de degradare foarte avansată. Acum, clădirea se ridică la standard adaptate anului 2022.
În context mai este de menționat că internatul de la Liceul Forestier poate găzdui până la 120 de elevi în cele 30 de camere. De obicei, aici sunt cazaţi şi elevi de la alte unităţi şcolare, precum şi participanţii la olimpiadele regionale sau naţionale care sunt găzduite de municipiu.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea