S-a stabilit programul Ligii Naționale de handbal feminin


• HCM Râmnicu Vâlcea debutează în deplasare, pe terenul clujencelor de la Universitatea
În prima zi a acestei săptămâni, la sediul Federației Române de Handbal s-au desfășurat tragerile la sorți pentru stabilirea calendarului compe­tițional în Liga Națională de handbal feminin. Programat să se dispute după un format identic celui din stagiunea precedentă, sezonul 2016/2017 va aduce tot 14 echipe în lupta de pe prima „scenă” a handbalului feminin românesc. Dintre cele 14 cluburi la care facem referire, trei sunt nou-promovate: Danubius Galați, CSM Bistrița și HM Buzău. Campioana en-titre este CSM București, deținătoare și a trofeului Ligii Campionilor după succesul repurtat în final-four-ul de la Budapesta. HCM Baia Mare este vicecampioană națională.

Exceptând Corona Brașov, adversarii cu nume vin în partea a doua turului
„Sorții” s-au dovedit destul de prietenoși cu echipa noastră pentru prima parte a turului Ligii Naționale. Conform „țintarului” stabilit de către reprezentanții Federației Române de Handbal, HC Municipal Râmnicu Vâlcea va avea de înfruntat aproape numai grupări cât se poate de accesibile în primele șapte etape ale turului. Exceptând Corona Brașov, o formație redutabilă pe care Vâlcea o va întâlni în runda a treia, celelalte șase adversare nu ar trebui în nici un caz să le sperie pe jucătoarele pregătite de antrenorul Constantin Ștefan. Echipa sprijinită financiar de Primăria Râmnicului va debuta pe 11 septembrie în noua ediție competițională, primul meci urmând să aibă loc în deplasare. Municipalele vor evolua pe terenul grupării ardelene Universitatea Cluj, partida urmând să fie, cel mai probabil, deschisă oricărui rezultat. În următoarele două runde, care sunt programate tot în luna septembrie, vâlcencele vor susține meciuri pe teren propriu. Mai întâi, jucătoarele râmnicence vor primi vizita buzoiencelor de la Handbal Municipal (echipă nou-promovată în primul eșalon), pentru ca, mai apoi, ele să se dueleze cu brașovencele de la Corona.
După cum am amintit anterior, greul pentru echipa noastră va începe din runda a opta. Atunci, gruparea noastră se va deplasa la București pentru un test foarte dificil contra campioanei CSM. Și ultimele cinci adversare din tur se anunță a fi „nuci” greu de spart. Consecutiv, Vâlcea va întâlni HC Zalău (în deplasare), HCM Roman (acasă), HC Dunărea Brăila (în deplasare) și SCM Craiova (acasă).

Care este ordinea meciurilor pentru echipa noastră?
În rândurile următoare, redăm programul echipei HC Municipal Râmnicu Vâlcea pentru turul sezonului 2016/2017 al Ligii Naționale feminine:
Universitatea Cluj – HCM Râmnicu Vâlcea (etapa I)
HCM Râmnicu Vâlcea – HM Buzău (etapa a II-a)
HCM Râmnicu Vâlcea – Corona Brașov (etapa a III-a)
Măgura Cisnădie – HCM Râmnicu Vâlcea (etapa a IV-a)
HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Bistrița (etapa a V-a)
Unirea Slobozia – CSM Râmnicu Vâlcea (etapa a VI-a)
HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Ploiești (etapa a VII-a)
CSM București – HCM Râmnicu Vâlcea (etapa a VIII-a)
HCM Râmnicu Vâlcea – Danubius Galați (etapa a IX-a)
HC Zalău – HCM Râmnicu Vâlcea (etapa a X-a)
HCM Râmnicu Vâlcea – HCM Roman (etapa a XI-a)
HC Dunărea Brăila – HCM Râmnicu Vâlcea (etapa a XII-a)
HCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova (etapa a XIII-a)