S-a închis și Lahovari! Elevii nu mai vin la școală


Vineri, 25 octombrie 2021, concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct al școlilor cu personalitate juridică din județul nostru s-a desfășurat în condiții cu totul special. Asta pentru că liceul ales pentru organizarea concursului, Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, s-a aflat în prima zi în care a intrat în scenariul de desfășurare a cursurilor online din cauza mai multor cazuri de persoane (elevi și cadre didactice) care au fost confirmate ca fiind infectate cu Coronavirus.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea a aprobat, încă din seara de joi, 14 octombrie, cererile de suspendare a cursurilor cu prezență fizică pentru încă trei școli din municipiul Râmnicu Vâlcea. Astfel, în prezent, numărul unităților școlare din județ care funcționează cu toate clasele după scenariul 2 (orele desfășurate în sistem online) este de opt.
Cele trei noi unități de învățământ cu activitate didactică desfășurată exclusiv online sunt: Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae”, Școala Gimnazială nr. 5 și Colegiul Național „Alexandru Lahovari” (toate trei din Râmnicu Vâlcea).

Energetic și „Matei Basarab” rămân închise

Celelalte cinci unități de învățământ care funcționează în prezent cu școală online, așa după cum v-am anunțat încă de zilele trecute, sunt următoarele:
Colegiul Energetic și Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” (ambele din Râmnicu Vâlcea);
Școala Gimnazială Bungețani, Grădinița cu program normal Milești și Grădinița cu program normal Făurești (toate trei din comuna Făurești).