Runda viitoare, Flacăra își joacă ultima «carte» pentru o promovare istorică


Aflată la primul sezon în fotbalul de nivel național, Flacăra Horezu s-a achitat cu maximă onoare de povara de a fi singura reprezentantă a «sportului-rege» vâlcean într-un eșalon mai înalt decât cel județean. Mai mult, aproape de finalul turului de campionat, echipa condusă de pe banca tehnică, dar și din teren, de antrenorul-jucător Adi Popa a fost chiar și liderul Seriei C din Liga a III-a. Din păcate pentru microbiștii vâlceni, poate și pe fondul lipsei de experiență la acest nivel a unora dintre componenții lotului, Flacăra a intrat într-o serie de meciuri încheiate cu rezultate de egalitate. Când abia se părea că Flacăra începe să lege din nou victoriile, a venit eșecul drastic din deplasarea de la Mehedinți, contra Universității Craiova (acesta fiind doar al doilea eșec din acest sezon, după cel suferit, în turul sezonului, în deplasarea de la Brașov). Aceste rezultate, coroborate cu succesele pe bandă rulantă ale liderului Turris Turnu Măgurele, au făcut ca echipa vâlceană să rămână destul de mult în urma echipei teleormănene, dar să nu cedeze poziția a doua în detrimentul Universității Craiova.
La finalul acestei săptămâni, Flacăra Horezu are, probabil, ultima șansă pentru a atinge un vis al împătimiților fotbalului din zona Horezu: promovarea în Liga a II-a. În cadrul etapei a XXIV-a, echipa din Treapt va evolua chiar pe terenul liderului Turris Turnu Măgurele! Știm că sună foarte ambițios ceea ce spunem, dar, dacă Flacăra ar reuși să se impună, ar reduce la numai cinci puncte distanța ce o separă de liderul Turris și i-ar provoca echipei din sudul țării a doua înfrângere consecutivă! Chiar dacă unele publicații sportive naționale au anunțat deja echipa teleormăneană ca fiind „virtual” promovată în Liga a II-a, noi zicem să așteptăm deznodământul din meciul cu Flacăra. Abia după acest joc, în funcție de rezultatul consemnat, vom putea aprecia dacă Turris este sau nu ca și promovată în Liga a II-a.
Ținem să facem precizarea că Flacăra merită toată admirația iubitorilor fotbalului din județ și din țară pentru modul în care a tratat competiția în acest sezon și pentru rezultatele bune și foarte bune care au făcut fericiți împătimiții acestui sport din Vâlcea. Suntem convinși că, și dacă nu va fi să promoveze anul acesta, Flacăra Horezu va fi și sezonul următor una dintre formațiile care se va înscrie cu șanse reale în această luptă!