REABILITAREA DRUMULUI JUDEȚEAN către Mănăstirea Frăsinei, aproape finalizată


Lucrările de modernizare a Drumului Județean 658 Muereasca – Mănăstirea Frăsinei au intrat în linie dreaptă. Pe 20 august 2021, drumarii Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Vâlcea au finalizat operațiunea de turnare a celui de-al doilea strat de asfalt, pe întreaga lungime de 13,4 km a drumului.
„Vorbim despre modernizarea unui drum care a presupus lucrări complexe. A fost un proiect la care colegii mei de la RAJDP au muncit foarte mult și care, iată, se apropie de final. Pe lângă asfaltarea drumului, prin proiect au fost prevăzute și reabilitarea a șase poduri, construcția a patru poduri noi, amenajarea de ziduri de sprijin, rigole, podețe pentru acces către proprietăți. Estimăm ca, la jumătatea lunii octombrie, să finalizăm acest obiectiv de investiții, pentru realizarea căruia Consiliul Județean Vâlcea investește circa 10 milioane euro. Le mulțumesc cetățenilor din Muereasca pentru că au dat dovadă de înțelegere, pe toată perioada execuției lucrărilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.
Această importantă cale rutieră din vecinătatea Râmnicului pornește din comuna Bujoreni, traversează întreaga comună Muereasca și ajunge la Mânăstirea Frăsinei. Pentru că face legătura cu această mânăstire unică în țara noastră (căreia doar bărbații îi pot trece pragul), calea rutieră mai este denumită și „Drumul Athosului Românesc”.