Razie în Drăgășani


• trei șoferi au devenit pietoni
Zilele trecute, polițiștii din Drăgășani au acționat pe raza municipiului și a localităților arondate în vederea asigurării unui climat de ordine și liniște publică, prevenirii evenimentelor rutiere și identificării persoanelor care nu respectă prevederile legale.
Polițiștii au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 20.000 de lei, 71 dintre acestea la regimul rutier, fiind constatate însă contravenții și în baza altor acte normative. Au fost reținute trei permise de conducere și de asemenea, s-a întocmit un dosar penal, în urma depistării unui minor, care conducea un moped neînmatriculat, fără a deține permis de conducere.

Șoferii alcoolici au dat iar de belea
Polițiștii municipiilor Drăgășani și Râmnicu Vâlcea au depistat, din nou, în trafic, șoferi fără permis de conducere sau aflați sub influența alcoolului. În seara zilei de 1 aprilie, polițiștii din Drăgășani au oprit pentru control, pe Drumul Județean 678, în comuna Olanu, un șofer de 42 de ani, domiciliat în comuna Drăgoești. În urma controlului, a reieșit faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere. A fost întocmit un dosar penal.
În noaptea dintre 1/2 aprilie, polițiștii din Râmnicu Vâlcea au depistat în municipiu, un șofer de 28 de ani, aflat sub influența alcoolului. În urma verificării acestuia, a rezultat o valoare de de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au deschis un dosar penal.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de polițiști
• un tânăr din Drăgășani a ajuns după gratii
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Vâlcea anunță că au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Acesta era emis de către magistrații Tribunalului București și îl privea pe un tânăr cu vârsta de 21 de ani, domiciliat în municipiul Drăgășani. El fusese condamnat la o pedeapsă de patru ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală.
În fapt, în anul 2016, bărbatul ar fi aderat la un grup infracțional alcătuit din alte șase persoane, grup specializat în săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Astfel, în perioada 2016-2017, persoana bănuită ar fi preluat, în mod repetat, prin servicii de transfer, sume de bani, provenite din activități infracționale. Polițiștii vâlceni mai anunță că tânărul a fost condus la un penitenciar din județul Argeș.