Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 mai 2020

Râmnicul nu va mai pierde specialiștii IT!


• un candidat la Primăria Râmnicului vine cu o idee puțin costisitoare, dar de mare perspectivă
Așa după cum ați aflat din numere anterioare ale cotidianului nostru, Grigore Crăciunescu a început prezentarea punctelor aflate pe agenda sa pentru alegerile locale din data de 5 iunie. Până acum, v-am prezentat beneficiile concrete pe care Râmnicul le-ar avea dacă Zona Metropolitană ar deveni realitate, dar și cum Piețe Prest, societate aflată în subordinea Consiliului Local ar putea interveni în problema salubrizării din oraș.
Pe lângă aceste aspecte foarte importante, candidatul Partidului Național Liberal pentru Primăria Râmnicului abordează un alt aspect, în privința căruia, credem noi, cei care au ocupat fotoliul de primar până acum trebuiau demult să găsească o soluție. Se tot vorbește că orașul nostru are mulți tineri foarte talentați în domeniul informaticii. Dar nimeni nu a realizat ceva concret pentru sprijinirea acestora și atragerea lor către practicarea unor profesii în acest domeniu de activitate chiar în orașul nostru. Este adevărat faptul că Râmnicul nu poate rivaliza cu marile centre universitare, dar un centru de dezvoltare a activităților IT tot putea fi creat. Fire întreprinzătoare, Grigore Crăciunescu a sesizat acest aspect și a găsit o soluție optimă pentru rezolvarea acestui neajuns. Când spunem optimă, ne referim la faptul că Grigore Crăciunescu dorește construirea unui Parc IT, investiție ce presupune costuri foarte mici raportate la oportunitățile pe care orașul nostru le-ar avea dacă măcar zeci, sau, de ce nu, sute de tineri IT-iști ar lucra în acest domeniu pe raza Râmnicului.

Crăciunescu: „Copiii vâlceni sunt foarte dotați și înzestrați genetic pentru partea de IT. Nu trebuie să își piardă potențialul acesta enorm!”

În rândurile următoare, redăm declarația pe care candidatul Partidului Național Liberal ne-a oferit-o în exclusivitate.
„În Zona Metropolitană a Râmnicului vrem să construim un Parc IT. Asta înseamnă o clădire care să fie dotată cu laboratoare și echipamente. Ideea a rezultat în urma întâlnirii de sâmbătă cu un grup de tineri liberali, Clubul Elevilor Liberali. Am avut o întâlnire cu aproximativ o sută de copii, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, la sediul partidului, cadeții, cum le spunem noi, care fac parte din Clubul Elevilor Liberali. S-a desprins o serie de idei extrem de interesante și foarte importante. Am ajuns la concluzia că municipalitatea ar trebui să vină în sprijinul acestora prin găsirea unei soluții pentru construirea infrastructurii și crearea logisticii necesare a unui parc IT. Prin implementarea acestei soluții se poate dezvolta o pepinieră de IT-iști. Să știți că mi-am dat seama că nu întâmplătoare sunt rezultatele pe care tinerii din municipiul Râmnicu Vâlcea le-au obținut la olimpiade. Copiii care fac parte din Clubul Elevilor Liberali învață la toate colegiile de anvergură din municipiu. Ca atare, este de datoria noastră să venim în sprijinul lor, să le punem la dispoziție cele necesare pentru ca ei să își dezvolte logica și cunoștințele. (…) Ei au deja un element forte, care este reprezentat de partea nativă. Sunt dotați și înzestrați cu aptitudini în domeniul IT, iar noi nu putem decât să le simplificăm dezvoltarea aptitudinilor pe care le au din naștere. Acesta este motivul pentru care sunt hotărât ca, alături de colegii mei, să facem tot ce ne stă în putință pentru a crea acest Parc IT și a-l pune la dispoziția celor care doresc să facă performanță și să dezvolte tot ce înseamnă program IT. Să știți că în România, unul dintre domeniile care aduce plus valoarea cea mai mare și care aduce bani foarte mulți la PIB-ul României îl reprezintă IT-ul. Și copiii români au înclinare nativă spre acest domeniu”, a conchis Grigore Crăciunescu.

Etichete: , , ,

Alte articole de la IT