Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 septembrie 2020

Râmnicul găzduiește cinci expoziții culturale


De-a lungul lunii august, cultura nu intră în vacanță și îi îmbie pe râmniceni și pe turiștii aflați în oraș cu cele mai atractive oferte. În această perioadă estivală, muzeele sunt deschise, aici fiind găzduite, simultan, nu mai puțin cinci expoziții. Să le trecem în revistă.
1.Până pe 15 august, la Muzeul de Artă „Casa Simian” este deschisă publicului expoziția intitulată „Tabăra la Râmnic”. Evenimentul se află la ediția cu numărul cinci, acesta fiind organizat de către reprezentanții Muzeului Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea, în parteneriat cu Asociația „PlopArt” și Memorialul „Nicolae Bălcescu”.
2.La Muzeul de Istorie al județului Vâlcea este deschisă expoziția „Podoabe și veșminte săsești și reprezentarea acestora în pictura vremii”. Iubitorii de cultură și istorie pot admira exponatele până pe 26 august, evenimentul fiind posibil cu sprijinul Muzeului Național „Brukental” din Sibiu.
3.Tot la Muzeul de Istorie se desfășoară, până pe 28 august, o inedită expoziție de artă plastică. Este vorba despre retrospectiva dedicată artistului gălățean Grigore Patrichi – Smulți.
4.De-a lungul întregii luni în care tocmai am intrat, Muzeul de Artă „Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea este gazdă pentru lucrările unui alt pictor de renume. Colecția prezentată publicului spectator se numește „Portret de artist – Corneliu Mihăilescu”.
5.Am păstrat pentru final detaliile despre un eveniment care, deși a început în luna iulie, se va încheia abia pe 14 septembrie. Ne referim aici la Salonul Județean de Artă, care este organizat la Galeriile de Artă „Artex” din Râmnicu Vâlcea. Organizatorul acestui eveniment de anvergură națională este Filiala Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Așadar, ce mai așteptați? Bucurați-vă de cultură!

Alte articole de la Cultura