RÂMNICENII LASĂ MAȘINILE pentru autobuz!


În cadrul evenimentului anual „Săptămâna Europeană a Mobilităţii”, Primăria Râmnicu Vâlcea va marca miercuri, 22 septembrie 2021, „Ziua fără maşină”. Aceasta este o invitaţie adresată cetăţenilor din municipiu de a folosi mersul pe jos, cu mijloace de transport în comun sau cu mijloace de deplasare sustenabile ca alternativă la deplasarea cu autoturismul personal. Din dorinţa de a stimula utilizarea transportului public de călători în această zi, călătoriile cu autobuzele şi microbuzele ETA, de pe toate liniile din municipiu, vor fi complet gratuite. Tot miercuri, cei 256 de elevi de la şcolile „Anton Pann” şi Goranu, participanţi la programul „Traffic Snake Game”, vor ilustra, prin desene, viziunea lor asupra avantajelor unui Râmnic eliberat de traficul auto.
În acest context, trebuie amintit faptul că Primăria Râmnicului are în pregătire (obţinând deja o finanţare nerambursabilă pentru întocmirea documentaţiei tehnice) proiectul „Creşterea mobilităţii urbane pietonale şi cicliste” prin care se vor amenaja 46,33 km de piste de biciclete în cadrul unei reţele funcţionale interconectate la nivelul întregului municipiu. Vor mai fi realizate opt parcări pentru biciclete şi cinci centre inteligente pentru închirierea de biciclete şi se vor construi trei poduri peste râul Olăneşti (dedicate exclusiv pietonilor şi bicicliştilor), precum şi 15 km de promenade de-a lungul râurilor Olăneşti şi Olt.
Totodată, prin intermediul proiectului cu finanţare europeană intitulat „Construirea unei artere de legătură între b-dul Nicolae Bălcescu şi b-dul Tineretului spre Nord, de la intersecţia acestuia cu strada Gib Mihăescu, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe b-dul Tudor Vladimirescu şi achiziţionarea de autobuze cu combustibili alternativi”, flota ETA a fost completată, la începutul acestui an, de șapte autobuze noi, toate alimentate cu gaz natural comprimat. Prin proiectul intitulat „Alinierea parcului ETA SA la cerinţele dezvoltării durabile” urmează să fie achiziţionate alte 28 de astfel de mijloace de transport moderne şi ecologice, menite să încurajeze utilizarea transportului în comun.
Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea