Raed Arafat, despre accidentul de la Govora: „Și dacă ambulanța ajungea la timp, elicopterul nu putea decola cu fetița”


Secretarul de stat în Ministerul de Interne, dr. Raed Arafat, a ținut să lămurească situația în cazul fetiței de 11 ani, victimă în accidentul rutier petrecut sâmbătă, 28 decembrie, în Băile Govora (zona Ștrandului). Raed Arafat a declarat că deși elicopterul SMURD ajunsese în Râmnicu Vâlcea, unde nu putea sta mai mult de 10 minute din cauza lăsării întunericului, ambulanța nu a ajuns la timp cu minora rănită. Pe drumul spre locul stabilit pentru preluarea fetei, cadrele medicale ale Ambulanței Vâlcea s-au oprit de două ori pentru aspirarea căilor respiratorii. Așa că, și dacă ajungeau la timp cu victima, tot ar mai fi stat în jur de 20 de minute pentru intubare și oricum elicopterul SMURD n-ar fi putut decola cu pacienta la bord.
Reamintim că sâmbătă, 28 decembrie, în jurul orei 16.00, a fost anunțat către ISU Vâlcea accidentul rutier petrecut în Băile Govora, fiind vorba despre un autoturism răsturnat. Fetița de11 ani, aflată în mașină cu tatăl ei, s-a ales cu traumatism cranian sever, fiind în stare foarte gravă.
În cele din urmă, fetița a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni din București.