Rădulescu: „O să dați socoteală!” Popescu: „Toți dăm… mai devreme sau mai târziu”


• foc încrucișat de replici între doi vechi prieteni în cadrul celei mai recente ședințe extraordinare a Consiliului Județean

După o prietenie de două decenii, Constantin Rădulescu și Victor Popescu, adică președintele Consiliului Județean și consilierul județean PNL, au ajuns ieri dimineață la un schimb de replici mult mai dur decât obișnuitele ironii cu care condimentau ședințele de altădată. La mijloc este bănuiala social-democratului că vechiul său amic îi face reclamații la diferite instituții.
În cadrul ședinței extraordinare de ieri, 2 octombrie 2019, la propunerea președintelui Constantin Rădulescu, Consiliul Județean Vâlcea a aprobat proiectul de hotărâre privind alocarea de finanțare nerambursabilă de la bugetul propriu al județului Vâlcea, pentru programele sportive de utilitate publică.
În urma unui concurs de proiecte și în baza unui regulament, Consiliul Județean va finanța proiectul „Susținerea fotbalului vâlcean” cu suma de 350.000 lei, ceea ce reprezintă 90% din cheltuielile aferente competițiilor sportive organizate de Asociația Județeană de Fotbal Vâlcea. Pentru programele sportive de utilitate publică, Consiliul Județean Vâlcea, alocă, din bugetul propriu, suma 400.000 lei, bani care vor ajunge la cluburile de fotbal din județ. Potrivit regulamentului aprobat de Consiliul Județean Vâlcea, banii vor fi folosiți pentru plata cheltuielilor de arbitraj la competițiile de seniori și juniori, precum și pentru organizarea Galei Fotbalului Vâlcean.

De unde a pornit cearta de ieri? Liberalul a cerut, în primă instanță, explicații pentru banii alocați Galei educației programată, în premieră, pentru județul nostru, vineri, 4 octombrie, de la orele 16.00, în sala mare a „legislativului județean”. Apoi a plusat insinuând că din banii alocați pentru mai multe proiecte sportive, cel puțin o destinație este politică, spunând că este vorba de un club apropiat de actualul ministru al Sportului, Bogdan Matei: „N-aș vrea să ocolim faptul că există o suspiciune la Sarmi-Getica, clubul patronat spiritual de către domnul ministru Matei. Cred eu că, de-asta, trebuie să aibă loc o dezbatere și anume ca în fotbal și în sport, politicul să nu își aibă locul. Spun asta deoarece la Sarmi-Getica există suspiciunea plauzibilă de care vă spuneam cu domnul ministru Matei, care este cumva legat de acest club… Mai există încă aproape 20 de cluburi sportive de copii și juniori care ar trebui susținute de către noi…”
Rădulecu: „Eu nu știu de ce bateți câmpii cu suspiciunea că…eu nici nu știu cine sunt Sarmi-Getica”
Popescu: „Știe domnul Matei, puteți să-l întrebați!”
Rădulescu: „De dat socoteală, o să dați și dumneavoastră dar curând! Dacă tot vorbim de treaba asta… În altă ordine de idei”.
Popescu: „Socoteală dăm cu toții, domn președinte!”
Rădulescu: „Bineînțeles! Ați citit materialul de pe ordinea de zi? Acest material este făcut în urma unei selecții, unor programe depuse… N-ai de unde să știi cine trece și cum pentru că sunt niște rigori legale. Noi aici nu alegem… domnule consilier PNL! Facem un regulament pe care l-ați aprobat, hai să nu stricăm momentul ăsta în care chiar facem o faptă bună, legal! Domnule Popescu, reclamațiile pe care le-ați depus… una dintre ele tocmai s-a închis astăzi. Nu suntem chiar la Parchet unde tot scrieți dumneavoastră mereu… Dumneavoastră, nu personal… în general, așa ca partid! E un termen generic… așa… vorbesc cu cine se simte, cu cei care se simt reclamagii de profesie. Dacă vă simțiți, e treaba dumneavoastră!”

Bogdan Matei: „Nu știu nimic despre Sarmi-Getica dar știu că Popescu bate câmpii!

Contactat telefonic pe acest subiect, ministrul Bogdan Matei a declarat: „Nu știam că s-a menționat numele meu, dar mă bucur să aud că se dau bani de la CJ pentru fotbalul juvenil din Vâlcea. Nu știu nimic despre acest club dar știu că Popescu bate câmpii când se agață de numele meu pentru a se da cunoscător al fenomenului!”.