Promovarea poate veni de la TAS


• microbiştii vâlceni speră iar la primul eşalon, după 28 de ani în care nicio echipă din judeţul nostru nu a atins această performanţă

Oficialii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea aşteaptă cu nerăbdare sfârşitul lunii mai, atunci când Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveţia ar putea oferi un verdict istoric pentru fotbalul din judeţul nostru. Prezenţa echipei CS Universitatea Craiova în sezonul trecut al Ligii I a fost intens mediatizată şi întorsă pe toate feţele, după ce gruparea din Bănie a promovat pe merit din punct de vedere sportiv, dar destul de contro­versat conform regula­men­telor FRF. Asta pentru că, înfiinţată în 2013 şi înscrisă direct în eşalonul secund, CS Universita­tea a primit ok-ul de participare în primul eşalon după numai un an de activitate, contrar regula­mentelor în vigoare, care solicită cel puţin trei ani. Acum, oficialii de la CS Municipal aşteaptă verdictul Tribunalului de Arbitraj Sportiv şi speră ca echipa noastră să preia locul Craiovei în viitoarea ediţie a Ligii I.
Până una alta, gruparea din Zăvoi a obţinut deja licenţa, iar fotbaliştii speră ca, foarte curând, să se poată lupta cu marile forţe ale României chiar în propriul fief. Eventuala promovare a echipei noastre ar fi cu atât mai preţioasă cu cât, în ultimii 28 de ani, nicio echipă din Vâlcea nu a mai evoluat la nivelul primului eşalon fotbalistic românesc.