PROIECT DE APROAPE 800.000 DE LEI cu fonduri din PNRR, aprobat pentru Școala Gura Văii


796.108 lei este valoarea proiectului pe care comuna Bujoreni a reușit să îl acceseze prin Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar. Proiectul, intitulat „Împreună pentru viitor”, a fost deja aprobat spre finanțare și va fi implementat la Școala Gimnazială din satul Gura Văii. Grupul țintă îl reprezintă 106 elevi de gimnaziu, care vor beneficia, din toamna anului 2022, de o masă caldă și de activități de tip after school. În plus, ei vor beneficia și de organizarea de activități extracurriculare, cum ar fi participarea la tabere și excursii.
Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani. Scopul principal al acestuia este reprezentat de prevenirea abandonului școlar, de reducerea părăsirii timpurie a școlii și, implicit, creșterea ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior – gimnazial la învățământul secundar superior – liceu sau învățământ profesional și tehnic.

Gheorghe Gîngu, primar: „Investim în învățământ, investim în viitorul copiilor!”

„Noi, la Bujoreni, mai avem în derulare încă două proiecte de acest gen, circa 120 de elevi beneficiind deja de o masă caldă pe zi, dar și de activități de tip after school. Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, crezul meu rămâne neschimbat: investim în învățământ, investim în viitorul copiilor! Educația este pe primul loc la Bujoreni! Cu această ocazie aș dori să anunț că vom continua lucrările la Școala Olteni. Chiar din această lună va începe construcția unei parcări, iar apoi vom realiza un teren multifuncțional. De asemenea, vom amenaja un spațiu de joacă și vom construi o locație nouă și spațioasă pentru grădiniță”, a declarat Gheorghe Gîngu, primarul comunei Bujoreni.
Sursă foto: Arhivă
• Material realizat cu sprijinul Biroului de comunicare al Primăriei Bujoreni