„Programul de acordare a mesei calde a redus riscul de abandon școlar”


• susține primarul Florin Ionescu din Stoilești

Una dintre localitățile rurale cu cele mai multe școli din județul nostru, Stoilești, a implementat deja un program care urmează să se bucure de susținere și din partea Guvernului României. Peste 100 de elevi ai claselor primare din școlile aflate pe raza localității beneficiază de o masă caldă zilnică. Primarul din Stoilești, social-democratul Florin Ionescu, spune că această măsură a redus riscul de abandon școlar la care erau expuși unii dintre copii.

Oana Cuzino, prezentă din nou în Stoilești

După ce a fost prezentă și anul trecut în Stoilești, atunci când s-au pus bazele implementării proiectului de oferire a mesei calde pentru elevii claselor primare, Oana Cuzino (foto) a revenit în comuna vâlceană. Cunoscuta prezentatoare TV a fost în Stoilești în urmă cu două săptămâni și a descoperit micuți fericiți, care primesc o masă caldă în fiecare zi. Contactat pe această temă, primarul din Stoilești ne-a oferit mai multe informații.
„Elevii claselor primare din localitatea noastră beneficiază de o masă caldă în fiecare zi. Peste 100 de elevi primesc mâncare și pot spune că programul pe care îl derulăm cu sprijinul mai multor sponsori a redus la zero riscul de abandon școlar. Vorbim doar de risc și nu de abandonul școlar în sine fiindcă în localitatea noastră erau oricum foarte puține cazurile în care copiii părăseau școala la vârste atât de fragede. Una dintre fundațiile care sprijină dezvoltarea acestui program este World Vision. De asemenea, vreau să aduc calde mulțumiri doamnei Oana Cuzino, care ne-a sprijinit să implementăm acest proiect și care a fost prezentă nu mai departe de acum două săptămâni în localitatea noastră”, ne-a declarat primarul Florin Ionescu.