PROBLEME MARI în comuna Roșiile! A început evacuarea mai multor persoane


Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea ne-au prezentat, în seara de 23 iunie, informații cât se poate de alarmante din comuna Roșiile. Exact la ora 19.54, pe raza satului Cherăști din localitate, s-a produs o alunecare de teren care pune în pericol patru gospodării (trei locuite și una nelocuită). În cele trei gospodării locuite se aflau patru persoane adulte (trei locatari și o persoană venită cu scopul de a ajuta la evacuare). Din cauza pericolului, cele patru persoane au fost evacuate de către autoritățile locale, ele nefiind vătămate.
Conform informațiilor transmise de ISU Vâlcea, la locul în care s-a produs alunecarea de terne au intervenit următoarele forțe si mijloace:
• din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea: șase autospeciale cu trei ofițeri și 23 subofițeri;
• din partea Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea: o autospecială și trei agenți de poliție;
• din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea: două autospeciale cu un ofițer și 14 subofițeri;
• din partea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Roșiile: două autoturisme cu șase membri ai CLSU și zece membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Roșiile.

Cinci bovine și trei caprine, printre zecile de animale evacuate

În jurul orei 23.00, în satul Cherăști se desfășurau acțiuni de evacuare a animalelor și a bunurilor materiale din gospodăriile afectate. La miezul nopții urma relocarea acestora la rude și în locurile stabilite de către autoritățile locale. Au fost evacuate următoarele animale: doi porci, 17 curci, 26 găini, cinci bovine și trei caprine.
Din informațiile prezentate de ISU Vâlcea, terenul din satul Cherăști s-ar fi fisurat pe o lungime de peste un kilometru și este foarte probabil ca alunecarea să continue. Pentru joi, 24 iunie 2021, autoritățile au planificat evaluarea situației cu ajutorul unei drone.
Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea