Prinși fumând țigări din „iarbă”


Jandarmii vâlceni au observat, marți, în jurul orelor 04.45, în zona centrală a cartierului Ostroveni, doi tineri care la vederea echipajului, au manifestat un comportament suspect, încercând să fugă. Jandarmii au intervenit şi i-au oprit pe cei doi tineri care fumau o ţigară confecţionată artizanal despre care au spus că au confecţionat-o cu tutun şi „iarbă”.
Jandarmii au acţionat pentru identificarea acestora, fiind vorba despre doi bărbați de 21, respectiv 22 de ani, și le-au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârşirii faptei prevăzute şi pedepsită de art. 4, din Legea 143/2000 „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept”. Documentele de constatare întocmite de jandarmi celor doi tineri vor fi predate lucrătorilor din cadrul Poliţiei Vâlcea pentru continuarea cercetărilor.

Asistență medicală pentru victimele unui incendiu din Drăgoești
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” Vâlcea au intervenit, în data de 22 decembrie, la ora 10.36 în comuna Drăgoeşti, sat Drăgoeşti, punctul Boncani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Flăcările s-au declanșat în interiorul dormitorului, iar până la stingerea incendiului au ars: diverse obiecte de mobilier din interiorul dormitorului, izolaţia de pe pereţi (RIGIPS + OSB), diverse documente şi s-au degradat două uşi şi două ferestre din lemn.
După aproximativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri din interior. Pe timpul intervenţiei a fost acordată asistenţă medicală proprietarei locuinţei în vârstă de 71 de ani şi unui cetățean de 80 ani (paralizat și imobilizat la pat) de către echipajele SMURD Drăgăşani. Ulterior, aceștia au refuzat transportul la spital. Cercetările preliminarii efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma neizolării corespunzătoare a coșului pentru evacuarea fumului față de materialele combustibile din componența tavanului dormitorului.

Cercetați pentru pescuit ilegal, în zona Ionești
Jandarmii vâlceni aflaţi în misiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale în zona localităţii Băbeni au depistat  doi tineri în zona barajului CHE Ioneşti care pescuiau ilegal. În jurul orei 18.20, doi bărbați de 19, respectiv 27 de ani, ambii din Drăgăşani, au fost depistaţi de jandarmi, pe barajul CHE Ioneşti, în timp ce pescuiau cu ajutorul unor undiţe pe care aveau montate plase monofila­ment tip paraşută de 2 X 2 m cu ochiuri de 3,5/3,5 cm.
Acestora le-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament faptă prevăzută şi pedepsită de art. art. 64, lit. k, din OUG 23/2008 modificată şi completată de legea 317/ 2009 privind pescuitul şi acvacultura. Uneltele folosite la săvârşirea faptei au fost ridicate în vederea confiscării şi vor fi predate împreună cu actele de consta­tare  întocmite, Poliţiei Ioneşti pentru continuarea cercetărilor.

Posting....