Prin vocea președintelui Florin Brăgău, PRU Vâlcea ia atitudine în problema imigranților


• oamenii din „Partidul lui Țepeș” nu sunt de acord ca România să primească numărul de imigranți recomandat (impus) de către Uniunea Europeană
Devenită deja virală în rândul opiniei publice din țara noastră, problema imigranților pare o „ecuație” greu de rezolvat de către autorități. Asta și pentru că mai-marii de la Bruxelles s-au tot jucat cu numărul de refugiați alocat României, sporind mereu „cota” de neînțeles. Astfel, conform președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în țara noastră ar trebui să ajungă nu mai puțin de 4.464 de refugiaţi. Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, recent, că România poate primi doar 1.785 de imigranți.
Deja conturată ca o voce cu rezonanță pe scena politică din județul nostru, Filiala Vâlcea a Partidului România Unită este prima formațiune locală care își exprimă în mod clar punctul de vedere în această privință. Prin vocea președintelui Florin Brăgău, „Partidul lui Țepeș” de la Vâlcea se declară împotriva primirii unui număr atât de mare de imigranți și acuză modul aproape dictatorial în care Uniunea Europeană crede că își poate prezenta ideile în fața oficialilor de la București. Mai mult, asemenea multor vâlceni, președintele Florin Brăgău nu înțelege cum de Uniunea Europeană este împotriva primirii cetățenilor din Republica Moldova în interiorul granițelor sale, dar îi acceptă pe imigranți cu maximă nonșalanță!
„Organizaţia judeţeană Vâlcea a Partidului România Unită consideră că nimeni nu are dreptul să dicteze României pe cine să primească pe teritoriul ei, cu atât mai puţin să fixeze un număr de cetăţeni nemembri UE pe care ţara noastră să-i adăpostească. Calculele lui Jean Claude Juncker nu au niciun suport logic sau legal. România nu s-a obligat la aderarea în UE să primească refugiaţi sau imigranţi. România nu a încurajat războaiele din Africa, nici vânzând armament ţărilor combatante şi nici încurajând politic vreuna din fracţiuni. Deci, nu putem fi obligaţi să suportăm costurile unor conflicte din care au câştigat bani alte ţări! Nu putem şi nu vrem să primim niciun azilant! Nu avem capacitatea să cazăm studenţii noştri, adică intelectualitatea tânără din România, dar Uniunea Europeană vrea să ne oblige să dăm cazare şi masă unor oameni care nu au ce căuta în România. De exemplu, populaţia din judeţul Vâlcea este majoritar împotriva acestui demers, iar ieşirile preşedintelui ţării şi ale premierului sunt împotriva Constituţiei. Mai mult, PRU consideră că România este obligată să-şi protejeze mai clar graniţele. Uniunea Europeană ne-a impus să nu îi primim pe fraţii noştri de limbă din Republica Moldova şi să nu îi lăsăm să intre în UE, iar acum domnul Juncker vrea să ne bage pe gât câteva mii de musulmani şi africani! Asta este o mojicie politică şi o lipsă clară de respect pentru poporul român!”, se arată în declarația președintelui Filialei Vâlcea a Partidului România Unită, economistul Florin Brăgău.