„Nepalizarea” Vâlcii: UN FENOMENT TĂCUT, dar tot mai real cu fiecare zi care trece!


În cursul anului 2023, polițiștii Biroului pentru Imigrări al Județului Vâlcea au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 2.886 de persoane, dintre care 2.482 din state terțe și 404 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost înregistrate 1.262 de cereri de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi înalt calificați. 53 de străini aflați în situații ilegale au fost depistați, fiind emise 39 de decizii de returnare. Polițiștii de imigrări au aplicat 194 de sancțiuni contravenționale în valoare de 110.100 de lei.

„Polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Vâlcea, au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 2.886 de persoane, dintre care 2.482 de străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Egipt, Nepal, Sri Lanka, Turcia și 404 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Spania și Franţa”, ne-au anunțat polițiștii Biroului Imigrări Vâlcea.

Care sunt motivele pentru care străinii vin în Vâlcea?

„Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), angajare în muncă sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre. Astfel, în ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă, au fost primite 16 invitații, dintre care 12 au fost soluţionate pozitiv, iar patru au fost respinse. Acestea au fost depuse pentru străini din Iordania, Egipt, Siria, Maroc, Libia, și Indonezia”, mai anunță sursa citată.

Sursă foto: Arhivă