Primul cabinet de Consiliere Parentală va fi la CNI „Matei Basarab”


• Daniela Calotă, directorul liceului: „Săptămânal, se vor purta discuții cu părinții copiilor”
• corpul C al instituției de învățământ, în plin „șantier”
Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea și-a deschis porțile, pentru noul an școlar, cu schimbări majore. Pe lângă igienizare și micile reparații ce au loc în fiecare vară, în corpul C al liceului este „șantier”. Se derulează lucrări de reamenajare și transformare a spațiilor în laboratoare și săli de clasă.
„Spațiile respective aveau alte destinații, cum ar fi, spre exemplu, depozitarea diverselor materiale didactice. Vor fi transformate în laboratoare, săli de clasă. În planul nostru se află înființarea unui cabinet de consiliere parentală. Va fi un cabinet pentru consilierea părinților. Fiecare cadru didactic va avea, săptămânal, pentru o oră, întâlnire cu părinți. În cadrul acestor întâlniri vor fi dezbătute diverse subiecte, precum timpul alocat copiilor cu lecțiile… Se va amenaja și laboratorul de informatică. Avem dotarea necesară, dar trebuie doar reamenajat. Se vor moderniza și recompartimenta și grupurile sanitare: pentru fete, băieți și pentru profesori. Întreaga investiție este gestionată de către Primăria Râmnicului”, a declarat, pentru ziarul nostru, Daniela Calotă, director CNI „Matei Basarab”.
Conducerea fostului Liceu Pedagogic estimează că lucrările la grupurile sanitare vor fi gata la finele acestei luni, iar în ceea ce privește înființarea Cabinetului de Consiliere Parentală, acesta sigur își va începe activitatea anul viitor. Va fi prima unitate de învățământ din județ care va dispune de un astfel de cabinet, toate celelalte școli având doar cabinet de psihopedagogie. «Pedagogicul» va dispune atât de cabinetul de psihopedagogie, cât și de cel de consiliere parentală.