Primii imigranți sosesc în România!


• Vâlcea, pe lista județelor în care vor fi construite centre pentru imigranți?!?
Peste câteva zile, în urma repartizării prin mecanismul cotelor obligatorii de relocare al Uniunii Europene, în România vor ajunge primii imigranți. Din acest prim lot vor face parte 15 persoane, ele urmând să fie aduse din Grecia și Italia. Îngrijorător este însă faptul că aceștia reprezintă doar o părticică din numărul imigranților pe care România va trebui să îi primească, în anii 2016 și 2017. Desigur, totul prin intermediul aceluiași controversat „mecanism” european. Numărul total al asiaticilor și africanilor invadatori ai Europei, pe care țara noastră va trebui să îi găzduiască, se va ridica la cel puțin 5.000!
Și dacă tot vorbim despre găzduirea imigranților, trebuie spus că primii dintre aceștia vor ajunge în centrul construit special pentru ei în Galați. Conform planurilor Guvernului, alte cinci centre ar urma să găzduiască imigranți. Ministerul Afacerilor Interne luase în calcul ca imigranții să ajungă în localități precum Bumbești Jiu (Gorj), Câmpulung Muscel (Argeș), Tășnad (Satu Mare), Ardud (tot Satu Mare) și un alt loc amenajat undeva la periferia Bucureștiului.
Vâlcea nu se află deocamdată pe lista județelor în care ar urma să apară astfel de centre pentru primirea imigranților. Totuși, cum centrele actuale nu pot primi mai mult de 1.500 de imigranți, există informații că numărul acestora va spori substanțial. Fiindcă este necesar ca în România să poată fi primiți undeva între 5.000 și 7.000 de imigranți, până la finalul lui 2017. Tot referitor la Vâlcea, la nivel zvonistic, localitatea care, cică, fusese luată în calcul pentru construirea unui centru pentru primirea imigranților era comuna Vlădești.