Primarul Gheorghe Gîngu a pregătit un proiect cu valoarea de aproape 100 MILIOANE LEI pentru modernizarea a zeci de kilometri de drumuri din Bujoreni


Așa cum v-am mai anunțat și în alte ediții ale cotidianului nostru, comuna Bujoreni este una în care se lucrează. De când este primar, Gheorghe Gîngu a știut să nu dea cu piciorul proiectelor și ideilor bune pe care le-au avut predecesorii săi (Gheorghe Udubae și Alexandru Roșu), dar și să demareze noi proiecte, de actualitate (și chiar de viitor) care să schimbe și mai mult felul în care arată comuna Bujoreni, astfel încât localitatea din nordul Râmnicului să se poată asemăna, măcar parțial, cu localități rurale din Austria sau Germania.
Cea mai recentă veste bună pentru locuitorii din Bujoreni ne-a fost furnizată chiar de către edilul Gheorghe Gîngu. Aceasta este referitoare la depunerea, de către administrația locală, a unui proiect foarte amplu, prin recent lansatul Program Național de Investiții «Anghel Saligny». Proiectul are o valoare impresionantă pentru o localitate rurală din Vâlcea, de nu mai puțin 99,9 milioane lei. Dacă va fi aprobat, acest proiect va aduce modernizarea mai multor drumuri de interes local, pe o lungime de peste 38 de kilometri, dar și construcția două poduri.

Rețelele de utilități vor fi mutate în subteran!

„Ne pregătim să facem istorie, iar pentru acest lucru muncim neîncetat. Sunt bucuros să vă anunţ că am depus spre finanţare un proiect extrem de important pentru comuna Bujoreni, un proiect la care am stăruit multe zile alături de colegii din Primăria Bujoreni. Este vorba despre obiectivul de investiţii «Modernizare drumuri locale şi construire poduri peste pârâul Muereasca şi peste pârâul Vale Bujorencii, judeţul Vâlcea», depus în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Valoarea totală a proiectului este de peste 99,9 milioane lei, urmând a fi modernizate drumuri de interes local pe o lungime de 38,269 kilometri. De asemenea, vor fi construite şi două poduri: pod peste pârâul Muereasca ce va avea o lungime de 30 de metri şi pod peste pârâul Valea Bujorencii ce va avea o lungime de 15 metri. Demn de menţionat mai este şi faptul că toate reţelele de utilităţi vor fi mutate în subteran”, a declarat primarul Gheorghe Gîngu.

Gîngu: „Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere joacă un rol esenţial
în dezvoltarea zonei, în atragerea de investitori”

„După cum bine ştiţi, dragi locuitori ai comunei Bujoreni, starea tehnică a drumurilor publice din localitatea noastră este precară. În mare parte, carosabilul este acoperit cu îmbrăcăminţi asfaltice uşoare, cu beton, pietriş sau pământ. Este imperios necesar să modernizăm aceste drumuri, pentru că îmbunătăţirea infrastructurii rutiere joacă un rol esenţial în dezvoltarea zonei, în atragerea de investitori şi, implicit, în crearea de noi locuri de muncă. Mai mult, cetăţenii trebuie să circule în siguranţă. Nu este de neglijat nici faptul că trebuie să creăm condiţii pentru ca zona să devină mult mai accesibilă în cazuri de urgenţă. Sunt convins că vom obţine finanţarea pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii vital pentru comunitatea noastră. În final, aş dori să le mulţumesc colegilor care s-au implicat în elaborarea documentelor pentru acest proiect ambiţios. Îi asigur pe cetăţenii din Bujoreni că rămânem consecvenţi în încercările noastre de a obţine cât mai multe fonduri nerambursabile. Proiectele sunt de durată, însă sunt sigure şi cu rezultate vizibile”, a concluzionat Gheorghe Gîngu, primarul comunei Bujoreni.