Primăria Râmnicului, scoasă la raport


• cum vrea Gutău să pună la punct mai multe aspecte foarte importante pentru oraș și când se va închide mega-șantierul din centrul orașului?

Vinerea trecută, edilul Râmni­cului a susținut o conferință de presă în care a trecut în revistă realizările din ultima perioadă, dar și proiectele pe care și le propune a le duce la bun sfârșit pentru anul 2017. Mai bine de o oră, Mircia Gutău a trecut în evidență ceea ce înseamnă administrație locală, oferind și câteva informații extrem de spumoase. Vă invităm să citiți pe larg despre aceste aspecte în rândurile următoare.

Când scăpăm de șantierul din centru? Bretelele pasajului costă mai mult decât se estima!

Încă din debutul conferinței de presă, Mircia Gutău a vorbit despre infrastructura municipiului: „Vreau ca locuitorii din Râmnicu Vâlcea să cunoască ceea ce facem pentru ei. Îi asigur pe vâlceni că, până pe data de 15 iulie, vom finaliza lucrarea din centru. Vom moderniza și vom deschide centrul până în luna mai, atunci când trebuie să se deschidă. Sperăm ca, până în vară, să fie gata și bazinul de la ștrand. S-a făcut proiectarea pentru bretelele bulevardului Dem Rădulescu și în acest an vom termina primul tron­son, urmând ca, tot în acest an, să începem lucrările și la cel de-al doilea tronson. Cum am promis, în 2018 vom termina acest obiectiv deosebit de important pentru muni­cipiul Râmnicu Vâlcea. Vâlcenii trebuie să știe că modificarea pro­iectului la bulevardul Dem Rădu­lescu va duce la o majorare a prețului. Asta pentru că atunci când s-a construit pasajul, nu s-a ținut cont de construcția bretelelor, iar grinda care se află pe marginea pasajului nu poate asigura suportul pasajului de urcare. Acum, noi tre­buie să construim și doi stâlpi de sprijin ai bretelelor. Orice efort m­e­rită făcut pentru ca pasajul să poa­tă fi folosit la adevărata sa valoare”.
Edilul a continuat cu informații despre modul în care se va circula prin centrul orașului după finalizarea lucrărilor: „În momentul în care vom deschide lucrările în zona centrală vreau să vă spun că ne vom consulta cu cei de la poliție, fiindcă ei hotărăsc cum trebuie să se desfășoare circulația pe Calea lui Traian. Cum cred cei de la poliție că e mai bine, așa vom face. Nu am ambiții personale și nu mă voi crampona la o soluție sau alta”.

Au fost montate ghene noi. Râmnicenii nu știu să le folosească!

Un moment mai comic al conferinței de presă a apărut în momentul în care Gutău a declarat că, după montarea unor ghene noi, râmnicenii au depozitat gunoaiele în apropierea acestora, neștiind cum să le folosească: „Am montat niște ghene noi în Râmnic, dar am uitat să scriem instrucțiunile de folosire. Dimineața, când am mers să văd, tot gunoiul era pus în jurul ghenelor (n. red. râde). Acolo este un geam care se apleacă și se bagă gunoiul. Dar am pus ulterior instrucțiunile de folosire, acum arată foarte bine și râmnicenii vor ști ce trebuie să facă cu gunoiul. Am montat astfel de ghene în spate la Hermes, la Grădinița nr. 6 și vom mai monta vreo șase-șapte prin toate zonele municipiului”.

Gutău nu îi uită pe locuitorii care l-au ajutat să ajungă primar: centru medical de permanență în Ostroveni!

Una dintre cele mai importante vești pe care edilul a oferit-o în cadrul conferinței de presă a fost aceea că se va înființa un centru de permanență la parterul Liceului „Ferdinand I” din cartierul Ostroveni. „Am discutat cu președintele consiliului județean și am stabilit un lucru. Vom realiza un centru de permanență, un dispensar modern, în Ostroveni, la parterul internatului de la Liceul Ferdinand I. Primăria Râmnicului se va ocupa de modernizarea spațiului, de amenajarea sălilor, iar Consiliul Județean se va consulta cu unitățile de sănătate din subordinea sa pentru asigurarea tuturor celor necesare într-un centru de permanență, inclusiv a cadrelor medicale. Vom face în așa fel încât atunci când un om din Ostroveni are nevoie să își facă o injecție să nu fie nevoit să meargă la UPU de la Spitalul Județean și să aștepte trei ore. Acolo va fi amenajat un spațiu generos, care va fi amenajat ca la carte în așa fel încât să putem fi autorizați. Vom face un lucru nemțesc care este solicitat de către cetățenii locuitorii municipiului din cartierul Ostroveni”, a opinat Gutău.

Vești crunte pentru actorii vâlceni: se comasează teatrele „Ariel” și „Anton Pann”

Mare interes a stârnit și vestea dată de Gutău prin care se anunță comasarea teatrelor „Ariel” și „Anton Pann”. Primul dintre acestea este finanțat de Primăria Râmnicului, pe când al doilea trăiește din banii Consiliului Județean. Este posibil, în actualul context, să se treacă la concedieri, poate chiar în rândul artiștilor. Cel mai probabil, viitorul teatru vâlcean, unul mai valoros după cum l-a numit Gutău, ar trebui să funcționeze în clădirea în care se află acum „Anton Pann”.
„Vreau să vă spun că este nevoie de unificarea celor două teatre. Avem un spațiu foarte generos la Teatrul Anton Pann. După o analiză cu factorii de decizie, discuții în consiliul local, în consiliul județean, cât și discuții cu conducerile celor două teatre, cred că vom ajunge la concluzia că în municipiul Râmnicu Vâlcea este suficient să avem un singur teatru. Dar unul valoros care să ne reprezinte atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Și spun asta pentru că am studiat ce se întâmplă în această privință în alte reședințe municipii de județ. Și dau doar un exemplu. Timișoara, care este de trei ori mai mare decât Râmnicul, are un singur teatru și o filarmonică. Și noi putem face același lucru: să avem un singur teatru valoros și o filarmonică. Dacă vreți să vă spun așa, la Teatrul Ariel sunt 44, 18 actori și restul personal auxiliar. Trebuie să fim conștienți că trebuie să respectăm hotărârea Guvernului și vom mări salariile actorilor cu 20%”, a mai precizat Gutău.

Râmnicul va avea două noi grădinițe și încă două sensuri giratorii. Vești și despre „Arenele Traian”

La final, trecem în revistă și informațiile pe care Gutău le-a oferit cu privire la construcția a două noi grădinițe. Însă, până la construirea acestor clădiri, traficul din Râmnic trebuie să se „acomodeze” și cu alte două sensuri giratorii. „Râmnicul va avea două noi grădinițe: una în Ostroveni, lângă locuințele sociale și alta în zona complexului Dovali. Vom avea două noi sensuri giratorii în acest an: intersecțiile Calea lui Traian cu Posada și Republicii cu Decebal. La Arenele Traian s-a realizat faza de proiectare a lucrărilor, iar în vară sperăm să trecem la lucrările efective”, a mai opinat Gutău.