Prezenţa CS Municipal în viitoarea ediţie a Ligii a II-a rămâne incertă


Şedinţa de la începutul acestei săptămâni de la Primăria Râmnicului, cea în care se spera să fie lămurită situaţia echipei de fotbal fanion a judeţului nostru sau măcar să fie creionate direcţii clare spre care să se îndrepte staff-ul tehnic de la CS Municipal, nu a adus tocmai rezulta­tele aşteptate. Totuşi, oficialii grupării din Parcul Zăvoi au obţinut anumite asigurări în legătură cu introducerea unui punct pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe ordinare a CL Râmnicu Vâlcea. Punct la care aleşii locali vor trebui să discute vis-a-vis de situaţia de la club şi de datoriile foarte mari pe care actualii acţionari le-au „moştenit” de la predecesori.
Conform spuselor preşedintelui Bogdan Medrea (foto), la CSM este nevoie de sprijin susţinut în ceea ce priveşte activităţile grupelor de copii şi juniori, dar şi de un suport mai mare din partea Primăriei Râmnicului. „După ziua de luni, încă nu s-a luat o decizie concretă în privinţa echipei de fotbal. Din câte ştiu eu, în următoarea şedinţă a consiliului local va fi introdus un punct pe ordinea de zi în care să se discute despre situaţia de la club. Sper să se întâmple asta, adică acel punct să fie introdus pe ordinea de zi, fiindcă noi trebuie să ştim ce facem la echipă şi nu putem aştepta până la alte şedinţe. Desigur, aşa cum am mai spus, avem nevoie de sprijin pentru susţinerea echipe­lor de copii şi juniori, mai ales că anul acesta am avut câ­teva rezultate foarte bune la nivel naţional, dar şi de sprijin mai consistent pentru desfăşurarea activităţilor la nivelul echipei de Liga a II-a”, ne-a declarat Bogdan Medrea.

Nici situaţia antrenorului Alexandru Pelici nu a fost lămurită

Tot din cauza faptului că oficialii Clubului Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea nu sunt siguri în privinţa înscrierii echipei noastre în viitoarea ediţie a Seriei Vest din liga secundă de fotbal, contractul tehnicianului Alexandru Pelici nu a fost prelungit. Înţelegerea antrenorului bănăţean cu gruparea vâlceană a expirat recent, însă ea nu a fost deocamdată înnoită din motive lesne de înţeles. Tot preşedintele Bogdan Medrea ne-a oferit amănunte şi în acest sens: „S-au purtat discuţii de principiu cu antrenorul Alex Pelici. Până acum nu s-a semnat nici un contract fiindcă vrem să ştim exact ce se va întâmpla cu echipa. Nu avea rost să semnăm contracte fără să ştim pe ce ne bazăm, care va fi obiectivul pentru noul sezon şi aşa mai departe. Aceeaşi situaţie este şi în cazul jucătorilor ajunşi la final de contract. Nu s-a stabilit încă nimic concret. Bine, jucătorii sunt acum în vacanţă şi, din fericire, timpul nu ne presează prea tare”.

Reunirea lotului va avea loc, de principiu, tot pe 6 iulie

Nici în ceea ce priveşte reunirea jucătorilor de la CS Municipal lucrurile nu sunt tocmai clare. Asta deşi au rămas mai puţin de două săptămâni până la data stabilită de către conducerea clubului înainte de plecarea în vacanţă. Aşa cum am precizat la momentul oportun, municipalii sunt chemaţi la primele antrenamente în data de 6 iulie, deşi situaţia în privinţa participării în viitorul sezon al ligii secunde nu este lămurită. „Vă daţi seama că reunirea lotului rămâne, în principiu, programată pentru 6 iulie. Aşa am anunţat înainte de plecarea jucătorilor în vacanţă şi nu am vrea să modificăm această dată. Însă, noi suntem flexibili şi în funcţie de împrejurări este posibil să fie reprogramată mai târziu cu câteva zile, poate şi cu mai mult, o săptămână. Chiar şi aşa, nu consider că această mică întârziere în reluarea pregătirilor ar reprezenta o problemă. Viitorul sezon va începe la finalul lunii august şi avem timp suficient să reluăm pregătirile pentru noul campionat”, a mai precizat preşedintele Medrea.