Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 septembrie 2020

Președintele CCI Vâlcea, invitat în China!


• la finele lunii septembrie, Valentin Cismaru este invitat și așteptat la Universitatea Jiujiang pentru Conferința Internațională a World Famous Mountains

Zheng Xiang, directorul Parcului Național din Lushan și, totodată, rectorul Universității din Jiujiang, i-a trimis, zilele trecute, o invitație președintelui Camerei de Comerț și Industrie Vâlcea pentru a lua parte la Conferința Internațională a World Famous Mountains. Evenimentul este programat a se desfășura între 24 și 25 septembrie 2016 și va fi găzduit de către Universitatea din Jiujiang. Invitația chinezilor vine la exact șapte ani după ce Asociația Montana, pusă la punct de către CCI Vâlcea, a fost printre cei doar 12 fondatori ai World Famous Mountain Association.
Asociația Montana a fost înființată în anul 2007 ca fiind o organizație non-guvernamentală, non-profit. Scopul său este de a oferi un loc de întâlnire și colaborare în schimbul de informații pentru gestionarea resurselor montane. Încă de la început, a fost afiliată unor importante organizații europene pentru dezvoltarea unor proiecte în comun pentru zona montană. În acest sens, este membră în Clubul Camerelor Montane din Franța și ai Euromontana. În septembrie 2012, Conferința anuală s-a ținut chiar în stațiunea vâlceană Băile Olănești.
Din rândurile Asociației “celor mai faimoși munți din lume” fac parte 25 munți reprezentativi din Australia, Austria, Brazilia, China, Coreea de Sud, Germania, Japonia, Filipine, România, Africa de Sud, Tanzania și SUA.

Etichete: , ,

Alte articole de la Eveniment