Premieră în Râmnic: Gala premiilor artiștilor plastici din România


Eforturile vicepreședintelui Gheorghe Dican, sprijinit de Fundația „Sofianu” și Primăria Râmnicului, au fost încununate de succes zilele trecute: Gala premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România s-a derulat la Râmnicu Vâlcea. „Premiile UAP se acordă încă din anul 1961, iar aici, la Grand Hotel Sofianu, marcăm două premiere: gala este transmisă în direct de postul național de televiziune, iar Râmnicul este primul oraș din provincie de găzduiește un astfel de eveniment”, a declarat Gheorghe Dican, vicepreședintele UAP.

Zeci de premii pentru artiști
La câteva sute de metri de locul unde s-a intonat pentru prima dată imnul național, joi, 23 noiembrie, s-a derulat Gala premiilor Uniunii Artiștilor din România. În cadrul evenimentul, s-au acordat zeci de premii și diplome, precum și alte surprize pentru artiști. Au fost prezente personalități marcante la nivel național și județean, cum ar fi: ministrul Culturii – Lucian Romașcanu, președintele ICR – Liliana Țuroiu, scriitorul Horia-Roman Patapievici, scriitorul și dramaturgul Dinu Săraru, primarul Mircia Gutău, prefectul Florian Marin; președintele CJ Vâlcea Constantin Rădulescu.

Recompense pentru tineri
Roxana Mihai, prezentatorul Galei UAP, a invitat pe scenă, pe rând, artiștii care au fost premiați pentru activitatea din 2016. Printre cei mai merituoși premianți i-am remarcat pe: Marian Zidaru și Mircea Roman – premiul pentru sculptură; Alina Herescu – premiul pentru scenografie; Răzvan Caratănase și Cătălin Bădărău – premiul pentru tineret; Elena Turcan și Marijana Bițulescu – premiul pentru arte decorative.

Vernisaj la Artex
A doua zi, s-a derulat vernisajul expoziției premiilor anuale ale Uniunii Artiștilor Plastici din România, ediția 2017, la Galeriile Artex. Au fost prezenți Alexandru Ghilduș – președinte de onoare al UAP din România, Petru Lucaci – președinte UAP, vicepreședinții Gheorghe Dican și Ioana Ciocan, membrii Gabriel Decebal Cojoc și Zuzu Caratănase.