Posada Perişani şi Unirea Drăgăşani, tot fără adversare în Liga a IV-a vâlceană!


Week-end-ul trecut, campionatele celor două serii ale „Elitei” fotbalului vâlcean şi-au consumat o nouă etapă, cea cu numărul unsprezece. Ca şi în precedentele, principalele favorite nu au întâmpinat prea multe dificultăţi, bifând doar „meciuri de trei puncte”, în compania mai modestelor adversare întâlnite. Posada Perişani, ocupanta primului loc în ierarhia Seriei Nord şi campioana en-titre a judeţului nostru nu a mai oferit, ca în alte jocuri, un „festival” de goluri în poarta „ghinionistei” ivite în cale, însă, a forţat atât cât a trebuit pentru obţinerea unui nou succes. De această dată, „victima” s-a numit Minerul Ocnele Mari, ortacii cedând pe propriul teren în faţa fotbaliştilor din Ţara Loviştei, scor 1-3. Cel mai interesant joc din această rundă s-a disputat însă la Galicea, acolo unde FC Băbeni (în calitate de formaţie gazdă) a cedat la limită în compania „energeticienilor” de la Hidro Rm. Vâlcea (scor 2-3), retrogradând două poziţii în clasament, până pe locul al patrulea. Nu trebuie uitată nici performanţa Flacărei, gruparea din Horezu „zdrobind” în „Treapt” Victoria Frânceşti cu un categoric 12-0!

Trecând în Seria Sud, consemnăm o situaţie asemănătoare cu cea înregistrată în Nord, dar cu alţi „actori” în prim-plan. Unirea Drăgăşani face „legea” aici, gruparea din oraşul viilor îndeplinindu-şi misiunea (cu ceva „emoţii”, e adevărat) în etapa a XI-a, aceea de a învinge pe terenul „experţilor” din Popeşti. Minerul Berbeşti, Voinţa Orleşti şi nou-promovata Topologul Galicea îşi anunţă şi ele pretenţiile pentru ocuparea unuia din primele două locuri ale clasamentului (acestea asigură prezenţa la barajul pentru stabilirea campioanei judeţene), obţinând victorii pe linie în ultima rundă, toate în deplasare.

Dar iată care au fost rezultatele complete înregistrate în etapa a XI-a:

Seria Nord:

Flacăra Horezu – Victoria Frânceşti 12-0

Viitorul Călimăneşti – Foresta Malaia 3-4

FC Băbeni – Hidro Rm. Vâlcea 2-3

Minerul Ocnele Mari – Posada Perişani 1-3

Conexin Runcu – Stejarul Vlădeşti 2-2

U. Păuşeşti Măglaşi – AS Căzăneşti 1-2

Lotru Brezoi – Viitorul Dăeşti 2-0

Progresul Măldăreşti a stat

În clasament, primele poziţii sunt ocupate de formaţiile: Posada Perişani 33p, Flacăra Horezu 28p, Hidro Rm. Vâlcea 27p, FC Băbeni 27p, Foresta Malaia 15p, Lotru Brezoi 14p.

Seria Sud

Olteţul Alunu – Topologul Galicea 1-7

AS Creţeni – Voinţa Orleşti 2-5

CS Şuşani – Minerul Berbeşti 1-4

Experţii Popeşti – Unirea Drăgăşani 2-3

Inter Suteşti – AS Şirineasa 1-3

Juventus Roeşti – Viitorul Valea Mare 1-2

Ştiinţa Grădiştea – CS Mădulari 1-1

Oltul Ioneşti a stat.

În clasament, primele poziţii sunt ocupate de formaţiile: Unirea Drăgăşani 26p, Minerul Berbeşti 24p, Topologul Galicea 23p, Voinţa Orleşti 20p, Experţii 2000 Popeşti 17p, Viitorul Valea Mare 16p.