Portughezii caută 300 de persoane pentru muncă în agricultură


300 de locuri de muncă în domeniul agricol, respectiv pentru recoltat zmeură, sunt puse la dispoziția celor interesați de către o firmă din Portugalia. Joburile sunt oferite prin rețeaua EURES, fiind vorba despre 280 de culegători zmeură și 20 de șefi de echipă.
Selectia va avea loc în zilele de 25 și 26 ianuarie, în municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița.
Durata contractului este de aproximativ 3 luni (pentru culegători zmeură) și aproximativ 3-6 luni (pentru șefi de echipă), cu posibilitate de integrare permanentă în cadrul companiei. Timpul de lucru este de 40 de ore/săptămână, cu posibilitatea ca, în timpul campaniei, în funcție de producție, să se efectueze ore suplimentare.
Data estimată de angajare: sfârșitul lunii februarie/începutul lunii martie 2017.
Cerințe: sunt solicitate persoane fără cazier, apte pentru munca la câmp, avantaj pentru persoanele cu experiență în agricultură / experiență recoltarea zmeurei sau în munca în sere.
Beneficii: Angajatorul asigură cazare contra cost – 1 euro/zi. Angajatorul oferă plata în avans a drumului până în Portugalia, iar aceasta se deduce din primele salarii. Angajatorul asigură călătoria înapoi acasă, în cazul în care angajatul rămâne până la sfârșitul campaniei.
Salariu: Salariul de bază pentru culegători zmeură (săptămâna de lucru 40 ore, 5 zile lucrătoare): 618,33 euro/brut/lună; salariul pentru culegători zmeura cu ore suplimentare (48 de ore săptămână de lucru, 6 zile lucrătoare): 718,33 euro/brut/lună. Salariul pentru șefi de echipă: minim 691.71 euro/brut/lună – maxim 1.227 euro/brut/lună.
Limba străină: Avantaj limba engleză/ spaniola – cunoștințe de bază (dar nu este obligatoriu).

Persoanele cu domiciliul în județul Vâlcea, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, tel: 0350.419.715, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate.
Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: Copie CI/BI; adeverinta medica „apt de munca”; CV EUROPASS în limba română.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20.01.2017.
Datele ne-au fost furnizate de către Cristiana Barbu (foto), director AJOFM Vâlcea.