Ponoran vrea extinderea și dotarea Urgențelor


Consiliul Județean Vâlcea, ordonatorul de credite principal de la Spitalul Județean de Urgențe Vâlcea, va depune un proiect de finanțare cu fonduri europene pentru dotarea și extinderea Ambulatoriului. Managerul unității medicale, dr. Dan Ponoran, și-ar dori ca acest proiect să cuprindă și extinderea, respectiv dotarea și a Unității de Primiri Urgențe (U.P.U.).
„Este nevoie, la Urgențe, de un Serviciu de Radiologie. Noi ne-am mai permis câte ceva, dar cu pași mici. Cam în ultimul an s-au făcut achiziții de 150 mii euro, aparatură luată din fonduri proprii sau cu sprijinul CJ. Deja Ministerul Sănătății a aprobat fonduri pentru achiziția unui ecograf nou la Urgențe, în trimestrul 4, în valoare de 220.000 lei. Mai este nevoie de un tomograf pentru U.P.U., pentru a funcționa cu cele mai bune condiții. Vom include, însă, în proiect și acest aspect: extinderea și dotarea Urgențelor”, a declarat managerul Dan Ponoran.
Până-n prezent, au fost achiziționate, la Spitalul Județean: o masă de operații la Ginecologie, aparatură nouă la Oftalmologie, pentru Chirurgie și să nu uităm de noul tomograf.

„Nimeni nu vine de plăcere la spital”
Managerul Ponoran ar pune afiș pe unitatea medicală pe care o reprezintă: „Nimeni nu vine de plăcere la spital”. Șeful Spitalului Județean susține că a crescut tot mai mult numărul pacienților, numai în 2015 fiind prezenți la Urgențe peste 75.000 de pacienți. Asta înseamnă peste opt persoane pe oră, fiecăreia alocându-i-se 7 minute. Insuficient. De aici apar și discuțiile. Managerul Ponoran speră ca lucrurile să se schimbe odată cu mărirea spațiului de la Urgențe.