Pompierii vâlceni au intervenit în alt județ pentru a stinge un incendiu!


În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 19 situaţii de urgenţă. Echipajele au intervenit pentru: 6 traumatisme și 13 diverse afecțiuni medicale. După acordarea primului ajutor calificat, toți pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.
În data de 18.08.2020, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată în localităţile: Dobroteasa (județul Olt) şi Șușani. Până la stingerea incendiilor, au ars aproximativ 1.000 mp de miriște, lăstăriş şi mărăciniş.
La cele două incendii, cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.
În aceeași perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru alte trei situații de protecție a comunități: două transporturi de persoane și o misiune de căutare a unei persoane dispărute.
• Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea