Noi informații de la DSP Vâlcea: ȘAPTE ANGAJAȚI ai unei firme AU COVID!


Până la data de 18 august 2020 (inclusiv), potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru au fost confirmate 879 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, 17 dintre aceastea fiind diagnosticate în ultimele 24 de ore.
„În centrele rezidențiale aparținând DGASPC Vâlcea există un număr de 51 de persoane (beneficiari și personal) care s-au vindecat de infecția cu virusul SARS-CoV-2. Acestea provin din centrele de îngrijire și asistență de la Lungești și Nicolae Bălcescu. În cursul zilei de luni, au fost confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 și șapte angajați ai unui agent economic din județ. Menționăm că la acest agent economic au mai fost cazuri de îmbolnavire cu SARS-CoV-2 în rândul angajaților”, au transmis reprezentanții DSP Vâlcea.
În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 92 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 68 asimptomatice și cu forme ușoare de boală, 20 au forme medii și patru pacienți se află internați în secția ATI.

 

253 de vâlceni s-au vindecat de COVID

 

De luni până marți, au fost internate în spitalele din Vâlcea nouă persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 253.
În județul nostru, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la data de 18 august 2020 (inclusiv), au fost realizate 9.747 teste. Marți au fost înregistrate și de 289 rezultate negative.
„În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 48 de decizii de izolare și 50 de decizii de carantină, în prezent, 429 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 50 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică)”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea