Pompierii, în sărbătoare


Joi, 13 septembrie, s-au împlinit exact 164 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848.

Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea a organizat joi o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv. Începând cu ora 10.00, cei intere­saţi au putut vizita unitatea, prilej cu care au aflat detalii referitoare la specificul armei şi tehnicii din dotare, iar copiii au participat la un concurs de pictură. De la 11.00, pe platoul Inspectoratului s-a dat startul activităţilor omagiale în cadrul cărora a fost prezentată semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pom­pierilor din România”, s-a oficiat o slujbă de pomenire în memoria celor căzuţi la datorie, au fost transmise mesajele oficialităţilor, au fost făcute avansări în grad, efectuându-se totodată şi premie­rea câştigătorilor competiţiilor sportive orga­nizate.

Pompierii ISU care au fost înaintaţi în gradul imediat superior sunt: Marian-Cristian Nae şi Ionuţ-Lucian Diaconu – la gradul de plutonier major. Înainte de termen au fost înaintaţi: Ma­rian Preduţ – la gradul de locotenent colo­nel, Daniel Ene, Eugen Linţă, Pe­trişor Moculescu, Marian Stanciu şi Gheor­ghe Stanciu – la gradul de plu­tonier adjutant.

Au urmat apoi premierile pentru per­­soa­nele şi echipele care au participat la com­petiţiile sportive organizate cu oca­­zia acestei zile festive. Programul s-a încheiat cu prezentarea tehnicii de inter­venţie, punctul de atracţie fiind oferit de cea mai nouă achiziţie intrată în dotarea inspectoratului şi anume autospeciala pentru descarcerări grele.