Polițiștii vâlceni s-au confruntat cu șoferul turmentat


• aflat sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul a produs două accidente rutiere în decurs de câteva ore
Miercuri, poliţiştii din cadrul Biroul Rutier au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier, soldat doar cu pagube materiale. Echipa operativă a stabilit faptul că Lucian F., de 53 de ani, a condus un autovehicul pe str. Popa Şapcă, din municipiul Râmnicu Vâlcea, iar la punerea în mişcare de pe loc (drumul fiind în rampă) a lovit cu mașina partea din spate a unui autoturism, parcat regulamentar.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului, fiind luată măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pe durata efectuării cercetărilor.
După câteva ore trecute de la acest moment, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui alt eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale pe aceeaşi stradă. Ajunşi la faţa locului, au stabilit faptul că Lucian F., de 53 de ani,  a condus din nou autovehicul, având dreptul de a conduce suspendat, pe str. Popa Şapcă, iar la efectuarea manevrei de mers înapoi, a lovit cu partea spate a autoturismului un alt autoturism, parcat regulamentar. Conducătorul auto Lucian F. a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit un alt dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi având dreptul de a conduce suspendat.

Posting....