Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 ianuarie 2020

Polițiștii au pus „gând rău” șoferilor de autobuze, microbuze și camioane


Pe parcursul săptămânii 22 – 28 iulie, în coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, pe întreg teritoriul țării se va desfășura o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane. Vor fi vizate mijloacele de transport mai mari de 8+1 locuri, precum și cele de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată de peste 3,5 tone.
Acțiunea denumită „Truck & Bus” se va desfășura conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), astfel de activități urmând să fie desfășurate simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Cum se desfășoară acțiunile polițiștilor?

Mai multe informații despre această amplă acțiune, care se află deja în plină desfășurare, ne-au fost oferite, prin intermediul unui comunicat de presă, de către reprezentanții Inspectoratului de Poliției Județean Vâlcea.
„În cele șapte zile, controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport. În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase”, se arată în comunicatul la care am făcut referire.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Impact