Poliţiştii au pus gând rău hoţilor de lemn


• un tânăr din Stroeşti s-a ales cu dosar penal


În baza Planului comun de acţiune „SCUTUL PĂDURII 2013”, poliţiştii din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Ordine Publică – Biroul pentru Prevenirea şi Combaterea Delictelor Silvice, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe traseul Râmnicu Vâlcea – Băbeni – Şirineasa – Roeşti – Cernişoara – Copăceni – Slătioara – Horezu, la care au participat şi poliţiştii din comunele Cernişoara şi Copăceni.

Cu această ocazie, au fost oprite pentru control 37 de autovehicule, din care opt transportau material lemnos, fiind constatate trei infracţiuni şi aplicate două sancţiuni contravenţionale şi confiscaţi 3 m.c. de material lemnos.

Pe raza comunei Copăceni, a fost depistat Constantin S., de 26 ani, din Stroeşti, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule, remorca nefiind înmatriculată sau înregistrată, cu care transporta cantitatea de 3 m.c., lemn foc, specia fag, fără a deţine documente de însoţire a materialului lemnos. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar cantitatea de material lemnos a fost confiscată şi predată în custodia Ocolului Silvic Horezu. De asemenea, conducătorului auto i-a fost întocmit dosar penal.