Poliţia ne informează


Material lemnos confiscat la Păuşeşti – Măglaşi
În data de 30 decembrie 2015, poliţiştii de la Serviciul Ordine Publică – Biroul pentru Prevenirea şi Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Rm. Vâlcea, au organizat şi desfăşurat o acţiune de verificare a legalităţii activităţilor desfăşurate în domeniul silvic de către o societate comercială din Păuşeşti – Măglaşi. Cu această ocazie au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii nr. 171/2010, referitoare la primirea, depozitarea şi prelucrarea materialelor lemnoase fără avize de însoţire sau documente comunitare echivalente acestora, motiv pentru care s-a dispus sancţionarea contravenţională a agentului economic cu amendă în cuantum total de 5.000 de lei. De asemenea, s-a dispus şi confiscarea cantităţii de 22 m.c. de lemn rotund, diverse specii, în valoare de aproximativ 5400 de lei.

Derapaj la Stoeneşti
În ziua de 30 decembrie 2015, în jurul orei 23.10, G. Laurenţiu (de 20 de ani, din comuna Stoeneşti) a condus o autoutilitară pe DJ 651 – Stoeneşti şi pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu gheaţă) a pierdut controlul volanului, răsturnându-se în partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare, în afara părţii carosabile. Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto şi a trei pasageri, cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Neatenţia la volan „costă”
La data de 30 decembrie 2015, în jurul orei 11.45, S. Cristina (de 27 de ani, din Rm. Vâlcea) a condus un autoturism pe DC 24 – Goleşti şi într-o curbă nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, care era acoperit cu zăpadă, derapând şi intrând într-un cap de pod. În  urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a pasagerilor S. Alexandru, de 36 de ani şi S. Maria, de 31 de ani, ambii din Rm. Vâlcea. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul  fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Răsturnare la Slătioara!
Sâmbătă, 2 ianuarie a.c., în jurul orei 15.00, J. Iulian (de 38 de ani, din Piteşti) a condus un autoturism pe DN 67 – Slătioara şi pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil umed), într-o curbă a pierdut controlul volanului şi a lovit două capete de podeţ din beton şi un autoturism ce se afla staţionat în afara părţii carosabile. După impact, autovehiculul a fost proiectat pe partea carosabilă a DN 67, rămânând pe plafon. Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, precum şi a pasagerilor J. Amalia, de 35 de ani şi J. C., de 9 ani, ambii din Piteşti.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i-a fost recoltată o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Dosar penal pentru alcool la volan
În ziua de 1 ianuarie 2016, în jurul orei 22.30, poliţiştii din Buneşti l-au depistat în trafic pe C. Ion, de 35 de ani, din loca­litate, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 – Buneşti, având o alcoolemie de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şo­ferul a fost condus la spital pen­tru recoltarea de pro­be biologice de sânge, în vederea stabilirii al­coo­lemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Controale în trenuri şi gări
În ultimele zile ale anului trecut, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi şi cei din cadrul posturilor coordonate au organizat şi executat acţiuni împreună cu jandarmi şi organe de control C.F.R. din cadrul Regionalei Craiova pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane, combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală, precum şi a fenomenului de călătorie frauduloasă. Astfel, poliţiştii au desfăşurat trei acţiuni în trenuri şi staţii, au efectuat 15 controale, dintre care opt pe linia pazei bunurilor şi valorilor monetare, 4 la centrele de colectare a fierului vechi şi 3 la Legea nr. 12/1990. Totodată, aceştia au verificat 92 de trenuri, staţii şi triaje, au fost legitimate 59 de persoane şi depistaţi 47 de călători frauduloşi, fiind aplicate şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.050 de lei.
Poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie Transporturi au desfăşurat activităţi preventive şi au împărţite pliante pe linia prevenirii furturilor de la călători, precum şi pentru menţinerea unui climat de linişte şi siguranţă pu­bli­că în staţii şi pe trenurile de călători. De asemenea, în aceeaşi perioadă s-a acţionat în sistem integrat cu po­liţişti din cadrul IPJ Vâlcea şi lucrători din cadrul IJJ Vâlcea pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de cărbune.

Impact pe strada Ferdinand din Drăgăşani
În ultima zi a anului trecut, în jurul orei 19.30, P. Lucian (de 47 ani, din Drăgăşani) a condus un autoturism pe strada Regele Ferdinand din municipiul Drăgă­şani şi l-a acroşat pe pietonul R. Cristian (de 45 de ani, din co­muna Guşoieni), care s-a anga­jat în traversarea străzii prin loc nemarcat cu indicator ori trecere pentru pietoni şi fără să se asi­gure. Din accident a rezultat vătă­marea corporală a pietonu­lui. Acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă i-au fost recoltate probe biologice, întru­cât prezenta emanaţii puternice de alcool.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Accident între un olănenştean şi un băbenar
În prima zi a acestui an, în jurul orei 6.30, B. Nicolae (de 30 de ani, din Băile Olăneşti) a condus un autoturism pe strada Regina Maria din Rm. Vâlcea, iar la intersecţie cu strada Gral Magheru nu a respectat semnifi­caţia indicatorului „Cedează trecerea” şi a pătruns în inter­secţie, acroşând un autoturism, condus regulamentar de G. Andrei (de 20 de ani, din Băbeni) şi intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a trei pasageri cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, ce se aflau în autoturismul condus de B. Nicolae. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru G. Andrei şi de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru B. Nicolae, acestuia recoltându-i-se şi două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pe drumurile vâlcene se circulă în condiții de iarnă
Pe drumurile naționale din județ se circulă în condiții de iarnă. Potrivit datelor furnizate de către reprezentanții CNADNR, pe Valea Oltului, carosabilul este umed, singurele probleme apărând în weekend-ul ce abia s-a încheiat când s-au format coloane de mașini, oamenii întorcându-se acasă, după o mini-vacanță. Se circulă mai greu și pe DN 7D, referindu-ne aici mai mult la starea precară a drumului. Nu este închis nici un drum național.

Intervenţii de sezon pe străzile oraşului
În perspectiva ninsorilor abundente anunţate şi la Râmnicu Vâlcea de codul galben instituit de Administraţia Naţională de Meteorologie, SC Pieţe Prest SA a intervenit pe străzile din municipiu începând din data de 3 ianuarie, de la ora 10.00, pentru ca după ora 18.00 şi pe parcursul nopţii să-şi intensifice eforturile pentru facilitarea traficului auto în Râmnic. Ca urmare, au fost mobilizate trei autospeciale, precum şi trei tractoare cu lamă şi cisternă, care au împrăştiat material antiderapant – în stare solidă sau soluţie – pe străzile oraşului. Pe lângă operatorii acestor vehicule, pe timpul nopţii de 3 spre 4 ianuarie au mai acţionat şi 13 oameni, cărora li s-au adăugat, începând din dimineaţa zilei de 4 ianuarie, alţi aproape 40 de muncitori de la SC Pieţe Prest SA, care au intervenit pentru curăţarea manuală a spaţiilor publice din oraş. Totodată, au mai fost verificate şi completate, acolo unde a fost necesar, şi cele 44 de depozite de nisip  – lăzi cu capacitatea de 1 mc – amplasate la intersecţiile din oraş care pot produce probleme de trafic auto în condiţii de iarnă.

Biciclist beat, impact cu o maşină la Ioneşti
În ziua de 2 ianuarie 2016, în jurul orei 18.15, T. Gheorghe (de 69 de ani, din Ioneşti) a condus o bicicletă pe DN 64 – Ioneşti şi pe fondul consumului de alcool şi a neasigurării la schimbarea direcţiei de deplasare, a intrat în coliziune cu un autoturism con­dus regulamentar din sens opus de T. Florin (de 47 de ani, din ace­­eaşi comună). În urma im­pac­tului a rezultat vătămarea cor­porală a biciclistului, care a fost transportat la spital, unde i s-a stabilit diagnosticul de trau­ma­tism bazin cu fractură de bazin.
Cei doi au fost testaţi cu apa­­ratul etilotest, rezultatul fiind ne­gativ pentru conducătorul auto şi cu o valoare de 0,47 mg/l al­cool pur în aerul expirat pentru biciclist. Ambilor li s-au recoltat câte o probă de sânge in vede­rea stabilirii alcoolemiei. În cau­ză s-a întocmit dosar penal pen­tru comiterea infracţiunii de vătă­ma­re corporală din culpă. (I. Popa)

Posting....