Politia ne informeaza


Filofteia, la volanul unei mașini neînmatriculate
Vineri dimineața, la ora 10.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Călimăneşti, împreună cu specialişti din cadrul RAR Vâlcea, au depistat pe S. Filofteia, de 33 de ani, din comuna Perişani, în timp ce conducea pe raza oraşului Călimăneşti, km. 189, un autoturism neînmatriculat şi având montate plăcuţe cu numere de înmatriculare false. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că numerele de înmatriculare erau atribuite unui alt autoturism pe care soţul conducătoarei auto îl deţine legal. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Nea Ion, mopedist fără permis
Vineri, la ora 12.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Horezu l-au depistat T. Ion, de 48 de ani, din comuna Bărbăteşti, în timp ce conducea pe DC 152A – Bărbăteşti, un moped, fără să posede permis de conducere. De asemenea, acesta a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest sau recoltării probelor biologice de sânge.  S-a întocmit dosarul penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără numere
Sâmbătă, la ora 18.43, S. Florin, de 50 de ani, din Bucureşti, a fost depistat de către poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea în timp ce conducea pe DN 7 – Brezoi, un autoturism neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

Nici o zi fără accidente pe DN 7
Conform IPJ, vineri, la ora 19:35, B. Nicolae, de 35 de ani, din comuna Morăreşti, judeţul Argeş, a condus un autocamion, ce tracta o semiremorcă pe DN 7 – strada Barajului, din municipiul Rm.Vâlcea.  La km 175+750 m, roata dreaptă spate a semire­morcii s-a desprins şi l-a lovit pe T. Adrian, de 47 de ani, din municipiul Rm. Vâlcea, care se deplasa în calitate de pieton pe acostamentul aferent sensului de deplasare al autocamionului. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui T. Adrian.  Cele două persoa­ne au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negativ, în cazul conducătorului auto şi de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul pietonului. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Accident stupid la Drăgășani
Poliţia informează că, vineri, în jurul orei 22.00, B. Laurenţiu, de 24 de ani, din comuna Orleşti a condus un autoturism pe strada Decebal din municipiul Drăgăşani şi pe fondul nepăs­tră­rii distanţei în mers faţă de auto­tu­rismul care circula în faţa sa, a intrat în coliziune cu acesta. În ur­ma impactului a rezultat vătă­ma­rea corporală uşoară a con­du­cătoa­rei auto, B. Adelina, de 29 de ani, din municipiul Drăgă­şani, pre­cum şi a pasagerei dreap­ta faţă din acelaşi auto­turism, B. Florentina, de 24 de ani, din municipiul Sibiu. Ambii con­ducă­tori auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infrac­ţi­unii de vătămare corporală din culpă.  Cercetările sunt conti­nu­ate pentru stabilirea cu exacti­tate a împrejurărilor producerii eveni­men­telor rutiere.

Bețivii de week-end ai drumurilor Vâlcii
Vineri, la ora 19.05, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea l-au depistat pe L. Nicolae, de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 703L – Dăeşti, având o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Doar o oră și jumătate mai târziu, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bălceşti au depistat pe S. Dumitru, de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism  pe DJ 651 A – Bălceşti, având o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Sâmbătă, la ora 17.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea l-au depistat pe P. Florin, de 33 de ani, în timp ce conducea pe strada Ostroveni, din localitate, un autoturism, având o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorii auto au fost conduşi la spital, unde le-au fost recoltate câte două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.