Poliţia, la datorie


Zeci de amenzi şi infracţiuni rutiere
Poliţiştii vâlceni au desfăşurat, pe parcursul acestei săptămâni, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.
În perioada 30 octombrie – 01 noiembrie a.c., 280 de poliţişti vâlceni au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren. Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au efectuat multiple acţiuni specifice muncii de poliţie, folosindu-se de 114 autospeciale şi 26 de aparate radar.
În urma acţiunilor, au fost constatate 18 de infracţiuni la regimul circulaţiei. De asemenea, au fost aplicate 469 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 137.730 de lei. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 396 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 16 pentru consum de alcool şi 160 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 41 de permise de conducere şi au retras opt certificate de înmatriculare.

Pe urmele hoţilor de lemne
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi ai posturilor Berbeşti, Ocnele Mari şi Băile Olăneşti au acţionat pentru prevenirea şi combaterea transportului ilicit de material lemnos. Astfel că, oamenii legii, în urma opririi autovehiculelor şi atelaje hipo ce transportau material lemnos şi verificării documentelor de provenienţă şi transport, au confiscat 17,91 m.c. material lemnos. Cei opt conducători auto depistaţi că transportau material lemnos fără documente de provenienţă şi transport au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă conform Legii nr. 171/2010, iar bunurile confiscate au fost date în custodie reprezentanţilor ocolului silvic.

Un tractorist şi trei infracţiuni
În prima zi a lunii noiembrie, poliţişti din Băile Olăneşti au depistat pe DN64 – Păuşeşti Măglaşi pe I. Dumitru (de 54 de ani, din comuna Păuşeşti Măglaşi), în timp ce conducea un tractor, ce tracta o remorca ce nu avea aplicată plăcuţă de înregistrare. În urma controlului efectuat, s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere auto, remorca este neînmatriculată. Fiind, de asemenea, testat cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1.53 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii celor trei infracţiuni.

Dosar penal pentru alcool la volan
În prima zi a lunii noiembrie, poliţiştii din Voineasa şi Malaia au oprit pentru control un autoturism, condus de P. Vasile (de 55 de ani, din oraşul Brezoi). În urma testării cu aparatul alcooltest, a prezentat valoarea de 0,79 mg./l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal.