Poliția, la datorie


În urma unei ample anchete, polițiștii din Sutești și Gușoeni „au mirosit” urmele unui găinar
Poliţiştii comunelor Suteşti şi Guşoeni au fost sesizaţi, recent, cu privire la comiterea mai multor furturi din locuinţe şi anexe gospodăreşti de către persoane necunoscute. În urma cercetărilor şi a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit identitatea principalei persoane bănuite de comiterea furturilor. Astfel, s-a stabilit că în perioada martie-aprilie 2015, Florin B., de 19 ani, din comuna Guşoeni, a pătruns în patru locuinţe, de unde a sustras sume de bani şi produse electronice şi electrocasnice, prejudiciul fiind de peste 15.000 lei. După comiterea unuia dintre furturi, în formă continuată, de unde ar fi sustras suma de 13. 000 lei, poliţiştii au stabilit o parte din probatoriu împotriva acestuia. Oamenii legii au recuperat bunurile pe care le achiziţionase cu banii sustraşi, predându-le părţii vătămate. La scurt timp aceste bunuri au fost sustrase, iar în urma cercetărilor efectuate poliţiştii le-au identificat în posesia tânărului de 19 ani, acestea fiind predate din nou părţii vătămate.
Tânărul se sustrăgea urmăririi penale, motiv pentru care poliţiştii l-au căutat şi identificat, fiind condus la sediul poliţiei pentru audieri. Faţă de tânărul de 19 ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Accident în Galicea: un argeșean a văzut moartea cu ochii
În prima zi a acestei săptămâni, în jurul orei 10.00, Ion G., de 48 de ani, din oraşul Topoloveni, județul Argeş, a condus o autoutilitară pe DJ 678. Pe raza comunei Galicea, în dreptul unui imobil, din cauza neatenţiei la volan, șoferul a pierdut controlul direcţiei de deplasare. Mașina acestuia a părăsit partea carosabilă, a intrat într-un cap de pod, după care a pătruns pe sensul opus de deplasare şi s-a izbit în gardul imobilului.
În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală a pasagerului dreapta din autoutilitară, respectiv Mircea D. După ce a fost transportat de urgență la spital, argeșeanul a fost diagnosticat cu T.C.C, plagă contuză și traumatism toracic. Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii anunță continuarea cercetărilor pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Doi vâlceni s-au ales cu dosare penale!
• aceștia se plimbau cu mopedele deși nu dețineau permis
La data de 20 iulie, poliţiştii din Pietrari au oprit în trafic, pentru un control de rutină, pe un drum comunal, un ciclomotor. Acesta era condus de Aurelian V., de 23 de ani. În urma verificării documentelor, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal.
În aceeaşi situaţie a fost depistat şi Mădălin P., de 30 de ani, din comuna Alunu. Acesta a fost depistat conducând un moped fără a poseda permis de conducere pe DJ 605C. Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Doi tâlhari din Lungești au dat de belea
• poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt dintr-o locuinţă. În urma cercetărilor, oamenii legii au identificat autorii şi au recuperat prejudiciul
Tot pe 20 iulie, poliţiştii din comuna Lungeşti au fost sesizaţi cu privire că în noaptea de 19/20 iulie, persoane necunoscute au sustras dintr-o locuinţă, din comună, suma de 1.280 de euro şi 350 de lei. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea principalelor persoanelor bănuite de comiterea faptei de furt. Este vorba despre Alin P. şi Radu S., ambii din comuna Lungeşti. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, fiind predat părţii vătămate. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Întâmplare tragi-comică în orașul Berbești: un minor a furat un autovehicul şi a condus până a rămas fără carburant!
În dimineața zilei de duminică, un localnic din oraşul Berbeşti a sesizat furtul autovehiculului, proprietate personală, parcat în apropierea locuinţei. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Politiei oraşului Berbeşti şi Poliţiei oraşului Horezu. Ulterior, autovehiculul a fost descoperit abandonat pe strada Drumul Cărbunelui din oraş. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că autoturismul a fost sustras de minorul G. C., de 15 ani, din oraşul Berbeşti, care a condus fără a poseda permis de conducere pe mai multe străzi, până a rămas fără combustibil. Cheile autovehiculului au fost identificate în locaşul din interiorul autoturismului, acolo unde le păstra şi proprietarul autovehiculului.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.
Polițiștii vâlceni lansează recomandări pentru prevenirea altor cazuri asemănătoare:
• parcaţi-vă autoturismul într-un loc iluminat şi vizibil sau dacă este posibil într-un garaj.
• verificaţi dacă portierele sunt asigurate, atunci când plecaţi din autoturism.
• nu lăsaţi niciodată cheile in contact, asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi doar pentru câteva minute.
• nu lăsaţi la vedere, în interiorul autovehiculului obiecte de valoare sau tentante (telefoane, borsete, genţi, obiecte de îmbrăcăminte).
• evitaţi să păstraţi în autoturism actele de identitate, permisul de conducere sau orice alte acte.
• dotaţi-vă autoturismul cu un sistem de alarmă!