Poliţia, la datorie


Copil lovit pe trecerea de pietoni
Sâmbătă, la prânz, în jurul orei 12.35, P. Sorin, de 44 ani, din mun. Râmnicu Vâlcea, a condus un autoturism pe str. G-ral Magheru din municipiu, iar la intersecţia cu strada Gib Mihăescu, pe trecerea de pietoni a fost acroşat de B. T., de 11 ani din mun. Râmnicu Vâlcea care traversa strada în calitate de biciclist, neregulamentar, neavând calitatea de pieton. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, diagnostic contuzie lombară dreapta. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Accident spectaculos la Horezu
Sâmbătă seara, în jurul orei 21.50, C. Andrei, de 20 ani, din com. Vaideeni, a condus un autoturism pe un drum forestier, pe raza oraşului Horezu, pe un sector de drum în pantă, a pierdut controlul direcţiei de deplasare răsturnându-se. În urma evenimentului a rezultat decesul lui T. Adrian, de 26 ani, din oraşul Horezu şi vătămarea corporală:A. Constantin, de 19 ani, din comuna Slătioara: TCC, fractură claviculă dreapta,C. Ionuţ, de 20 ani, din com. Vaideeni, TCC, traumatism antebraţ,B. Dragoş, de 27 ani, din com. Vaideeni, traumatism coloană lombară şi politraumatism hemitorace. Conducătorului auto i-au fost prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Evenimentul nu a fost încadrat ca accident rutier, întrucât a avut loc pe un drum forestier, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Neatenție costisitoare pentru un bicilist
Sâmbătă, B. Petre, de 59 ani, din localitatea Mihăeşti, a condus o bicicletă pe DN 64 – Mihăeşti, pe lângă acostamentul din dreapta drumului, iar la km 103+356 m a efectuat un viraj la stânga fără să se asigure, moment în care a fost acroşat de un autoturism, condus de F. Petre, de 65 ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat negativ, iar biciclistului i s-a recoltat o probă de sânge, a suferit leziuni, fiind diagnosticat cu plăgi escoriate cot stâng, fractură peroniană stânga. Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentelor rutiere.

Teribilist fără permis
Sâmbătă, ora 01.00, poliţiştii din cadrul Secţie de Poliţie Rurală 8 Lăpuşata, au oprit pentru control pe DJ 676 B- Lăpuşata, un autoturism condus de D. Nicolae, de 18 de ani, din com. Lăpuşata. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal.

Beat la volan, duminica devreme
Tot sâmbătă, ora 08.50, poliţiştii l-au depistat pe C. Victor, din mun. Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,68 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Accident stupid la Budești
Poliția ne informează că , vineri după-amiază, în jurul orei 15.48, P. Gheorghe, de 57 ani, din Budeşti, a condus un autotractorul pe D.N.7 – Budeşti, iar la km 167+527m de la semiremorca s-a desprins o bara de susţinere a prelatei care în cădere a acroşat-o pe B. Floarea, de 67 de ani, din Budeşti, care se deplasa pe acostament în aceeaşi direcţie de mers. Din accident, a rezultat rănirea uşoară a pietonului diagnosticat cu traumatism coloană dorsală, contuzie toracică prin accident rutier. Persoanele implicate în accidentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Bețivi, prinși în trafic
Vineri, în jurul orei 15.45, poliţiştii au oprit în trafic pentru control un autoturism, condus de P. Florian, de 54 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,18 mg./l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. În aceeași zi, B. George, de 38 ani, din Râmnicu Vâlcea, a condus un autoturism pe D.N.7-Brezoi, moment în care a fost implicat intr-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,43 mg/l, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal.

Patru tone de legume confiscate
Vineri, poliţiştii au oprit pentru control un autovehicul pe DN 64-Râmnicu Vâlcea, condus de M. Mişu, de 43 de ani. Bărbatul transporta aproximativ 4.000 kg de legume (roşii, ardei), fără documente legale de provenienţă şi transport în vederea comercializării. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform legii 12/1990, iar întreaga cantitate de legume confiscată.

Amenzi de 9312,5 lei în doar trei zile
În perioada 19 – 21 iunie a.c., poliţiştii Poliţiei oraşului Călimăneşti şi din cadrul Posturilor de Poliţie Sălătrucel şi Berislăveşti, au desfăşurat, activităţi preventive, având ca scop combaterea cauzelor şi condiţiilor generatoare de evenimente rutiere,întărirea climatului de ordine şi siguranţă al turiştilor. Astfel, au fost controlate 33 de autovehicule şi legitimitate 36 de persoane, fiind aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9312,5 de lei. Vineri, 19 iunie a.c., G. Nicolae, din oraşul Brezoi, a transportat fără documente de provenienţă, cantitatea de 1,8 m.c. fag, cu o autoutilitară, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional şi materialul lemnos a fost confiscat.

Incident rutier ușor la Mihăești
Duminică seara, ora 18.30, D. Petruţ, de 26 ani, din localitatea Bă­beni, a condus un autoturism pe DN.64, iar pe raza localităţii Mihă­eşti, la km. 101+350 m, pe fondul nepăstrării unei distanţe de sigu­ranţă a lovit în partea spate un auto­turism, care a oprit pentru a vira la stânga. În urma accidentului, a re­zultat rănirea uşoară a conducă­toarei auto D. Ionela, de 28 de ani, diagnostic: TCC grad 0, traumatism coloană cervicală.

Ciocnire dureroasă la Olanu
Tot duminică, ora 12.30, R. Petre, de 35 ani, din comuna Vito­mireşti, a condus un autovehicul pe Drumul Comunal din comuna Olanu şi ajungând la intersecţia cu DJ 648, nu a respectat semnificaţia indi­catorului STOP, a pătruns în intersecţie fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism, condus de N. Ion, de 21 ani, din com. Vito­mireşti, cele două autovehicule intrând în coliziune. În urma impac­tului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a Florentinei N., de 22 de ani, din comuna Vitomireşti, pasa­ger, diagnostic traumatism toracic şi umăr stâng. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul eti­lotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cărbune în cantități industriale, furat și găsit de Poliție
Duminică, poliţiştii din cadrul Poliţiei Băile Govora şi Postului de Poliţie Buneşti au acţionat pe linie de circulaţie rutieră şi siguranţă publică. Cu această ocazie, oamenii legii au identificat în trafic un autovehicul de C. Nicolae, care transporta 100 de saci cu cărbune, în total 2.500 de kg de cărbune de foc, iar în urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că acesta nu posedă documente legale conform legislaţiei în vigoare. În cauză, bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legea 12/1990M, iar cantitatea de cărbunele transportat a fost confiscată.

Accident grav, în crucea nopții
Poliția ne informează că, duminică noaptea, în jurul orei 03.30, C. Maria, de 20 ani, din Pău­şeşti, a condus un autotu­rism pe DN 67 – Tomşani, iar la km 156+450 m, la ieşirea dintr-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, nu a adaptat viteza la un carosabil umed, fapt pentru care a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a lovit un gard me­ta­lic. Din accident, a rezultat ră­n­irea gravă a lui pasagerului dreap­ta spate, S. Iuliana, de 18 ani, diagnostic politraumatisme, traumatism semitorace, fractură cot stâng, fiind transferata la Spitalul judeţean Vâlcea. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,00 mg/l alcool pur in aerul expirat.