Politia în alertă


Au fost prinși hoții unor bunuri dintr-o locuință din Amărăști

La data de 31 decembrie 2013, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la furtul unui cazan din aramă si alte bunuri comis de către persoane necunoscute dintr-o locuinţă din comuna Amărăşti. În urma activităţilor efectuate şi a informaţiilor deţinute, s-a reuşit stabilirea identificarea făptașilor. Din cercetări a rezultat că  fapta a fost comisă în  noaptea de 30/31 decembrie a.c., cei doi cunoșteau locul, pătrunzând  prin efracţie şi însușindu-și bunurile furate, pe care le-au valorificat la scurt timp unei persoane pe raza municipiului Drăgăşani. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat faţă de cei doi.

 

Minor rănit de șoferul unui scuter electric

La data de 13 ianuarie a.c., ora 13.00,  un cetățean  de 60 de ani, din Rm. Vâlcea, se deplasa cu un scuter electric (folosit de persoanele cu dizabilităţi locomotorii) în Scuarul „Mircea cel Bătrân”, iar la un moment dat a ajuns în dreptul bradului, s-a oprit, iar la plecarea de pe loc din cauza neatenţiei nu a observat un băiețel de 2 ani, care se afla în calitate de pieton şi care era nesupravegheat de către mama sa, pe care l-a acroşat uşor cu roata stânga spate. În urma impactului pietonul s-a dezechilibrat şi a căzut, rezultând rănirea uşoară a acestuia, fiind diagnosticat cu TCC minor gr.0. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, neîntrunind elementele unui accident rutier.

 

Două tinere, accidentate ușor pe trecerea de pietoni

La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 09.00, poliţiştii din Drăgăşani au fost sesizaţi de Spitalul Drăgăşani cu privire la faptul că la această unitate s-au prezentat două persoane de sex feminin care au precizat că în dimineaţa respectivă au fost victimele unui eveniment rutier produs pe raza municipiului.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că la data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 07.20, o femeie de 34 ani a condus un autoturism marca Volkswagen, pe str. Gib Mihăescu din mun. Drăgăşani, iar la o trecere de pietoni, nu a acordat prioritate de trecere unor tinere, ambele de 18 ani,  care se angajaseră în traversarea străzii, acroşându-le. După impact, conducătoarea auto a purtat discuţii cu cele două persoane, după care a plecat de la faţa locului fără să anunţe organele de poliţie. Cele două victime s-au deplasat ulterior la Spitalul municipal Drăgăşani pentru investigaţiilor medicale. Conducătoarea a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i  s-a recoltat o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Băut la volan a accidentat o vârstnică

La data de 13 ianuarie a.c., ora 09.05,  un bărbat de 46 ani, din mun. Rm. Vâlcea, a condus un autoturism marca Opel în curtea Spitalului Judeţean Vâlcea şi a acroşat o femeie de 61 ani, din oraşul Băile Olăneşti care se deplasa în calitate de pieton. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a femeii, diagnostic contuzie picior stâng. Conducătorul auto se afla sub influenţa băuturilor alcoolice,  0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, rezultat în urma testării cu aparatul etilotest. Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului.