Politia, în acțiune


150 de kilograme de pește confiscat la Govora
Marți, în jurul orei 18.00, poliţiştii au identificat în urma activităţilor specifice a doi bărbaţi care au ieşit pe malul stâng al lacului de acumulare Govora, unde au încărcat din două bărci peşte şi unelte de pescuit în doua autoturisme. Astfel, că la ieşirea în DJ 678 s-a procedat la oprirea celor două autovehicule care se deplasau din direcţia Budeşti spre Galicea, ce au fost conduse la sediul poliţiei. În urma controalelor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că, în fiecare autovehicul, se aflau o barcă pneumatică, unelte de pescuit interzise tip prostovol şi 150 kg de peşte specia caras. Conducătorii auto au fost legitimaţi, fiind vorba despre F. Valentin, de 27 de ani, din oraşul Băbeni şi M. Gheorghe, de 29 de ani, din oraşul Băbeni, care deţinea licenţă şi permis de pescuit. S-au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 64, alin.1, lit. a, h şi i din OUG 23/2008- M, şi a fost confiscate cantitatea de 150 kg peşte, specia caras şi au fost ridicate în vederea confiscării o ambarcaţiune pneumatică şi o unealtă a de pescuit tip prostovol.

Plase monofilament la Baraj

Luni, în jurul orei 17.30, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe str. Barajului, mai multe persoane practică braconajul piscicol. Cu această ocazie, au fost depistaţi I. Adrian, de 30 de ani, M. Mihai, de 26 de ani, P. Gheorghe, de 58 de ani şi B. Andronache, 48 de ani, în timp ce pescuiau cu unelte interzise, respectiv plase monofilament, în zona Barajului Nord, din mun. Rm. Vâlcea. Au fost ridicate în vederea confiscării 7 lansete, 1 undiţă şi 9 plase monofilament, tip paraşută folosite pentru pescuit. Şi de asemenea, aproximativ 15 kg de peşte a fost eliberat în mediul său natural întrucât era viu. Au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 64, lit. m din OUG Nr. 23/2208.

Pește confiscat din trafic

Tot luni, poliţiştii au oprit pentru control pe strada Luncavăţ din oraşul Băbeni o autoutilitară, condusă de M. Iulian, de 29 de ani, din oraşul Băbeni. Tânărul transporta 50 kg peşte specia caras fără a deţine documente de transport, motiv pentru care întreaga cantitate de peşte a fost confiscată şi predată reprezentanţilor ANPA Vâlcea. S-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui obţinut din pescuit”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. h din OUG 23/2008.

Amendă pentru marfă de contrabandă
Marți, poliţiştii l-au depistat pe G. Lajos, de 18 ani, din comuna Acatari, judeţul Mureş, în timp ce oferea spre vânzare 12 parfumuri şi 10 ceasuri de mână, fără a avea documente legale de provenienţă. În cauză, s-a întocmit proces verbal pentru nerespectarea prevederilor art.1, lit. b, şi e din Legea 12/1990 şi s-a dispus confiscarea produselor comercializate. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 lei.

Numere false pentru un autoturism neînmatriculat
Marți, în jurul orei 17.40, poliţiştii l-au depistat pe A. Valentin, de 35 ani, din comuna Alunu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 605 A – Berbeşti, iar în urma controlului s-a constatat faptul că numerele de înmatriculare erau false, iar autoturismul nu era înmatriculat, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzut şi pedepsit de art. 334, alin 1 şi 2 din Codul Penal.

Fagul, lemn preferat de hoți la Vaideeni
Marți dimineață, la ora 09.30, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism, condus pe strada Atârnaţi – Vaideeni, de către R. Ion, de 52 ani, din comuna Vaideeni, iar la controlul efectuat s-a constatat că acesta transporta 1,5 ms material lemnos, esenţa fag, pentru care nu deţinea documente de transport. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a lui R. Ion în baza art. 19, alin. 1, lit. b din Legea 171/2010 şi confiscarea materialului lemnos transportat de acesta, fiind lăsat în custodia Ocolului Silvic Roman. De asemenea, în jurul orei 11.00, poliţiştii au oprit un autoturism, condus pe aceeaşi stradă de către C. Ion, de 68 ani, din Horezu. Cu această ocazie s-a stabilit faptul că bărbatul transporta 1 m.s. material lemnos esenţă fag, pentru care nu deţinea documente de transport. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a lui C. Ion, în baza art. 19, alin. 1, lit. b din Legea 171/2010 şi confiscarea materialului lemnos transportat de acesta.

Posting....