Poliţia, în acţiune


Controale poliţieneşti nocturne
În zilele de 12 şi 13 decembrie, în intervalul orar 21.00-01.30, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, în colaborare cu poliţişti din Rm. Vâlcea, lucrători din cadrul ISU Vâlcea şi IJJ Vâlcea şi reprezentanţi ai DSV Vâlcea au desfăşurat acţiuni şi au efectuat controale pe raza municipiului, pe liniile specifice de muncă, la patru societăţi comerciale. În cauză, unei societăţi comerciale i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională la Legea nr. 12/1990, iar împotriva alteia s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă de 2500 de lei, conform H.G.R.nr.537/2007, pentru blocarea căilor de acces în societate, de către I.S.U Vâlcea. De asemenea, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale împotriva unui administrator cu amendă de 17500 de lei, conform OUG 28/1999, pentru neemiterea de bonuri fiscale pentru toate sumele încasate, de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, precum şi cu amendă de 2000 de lei, conform H.G 984/2005, pentru întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor, de către D.S.V Vâlcea.

Prins fără permis la Horezu
La data de 11 decembrie, în jurul orei 14.40, poliţiştii rutieri din Horezu l-au depistat în trafic pe tânărul H. Ion în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie din localitate fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Italian prins băut la volan
În seara zilei de 11 decembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat în trafic pe L. Stefano (de 47 de ani, cetăţean italian), în timp ce conducea un autoturism pe DN 7 – Balota, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal sub comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Cereale confiscate la Călimăneşti
În ziua de 11 decembrie, în jurul orei 21.00, poliţiştii din Călimăneşti au depistat pe R. Marius (de 33 de ani, din Caracal-Olt) în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 7CC – Călimăneşti, cu care transporta 2500 kg de porumb furajer boabe, fără a deţine documente de provenienţă. În cauză s-a procedat la ridicarea cantităţii de porumb, în vederea confiscării şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională conducătorului auto, în valoare de 500 lei, conform Legii nr. 12/1990.

Un costeştean a fost prins „în ofsaid” la Pietrari
În noaptea de 11/12 decembrie, în jurul orei 2.00, poliţiştii rutieri din Horezu l-au depistat în trafic pe P. Florian (de 25 de ani, din comuna Costeşti), în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 – Pietrari, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat şi fără permis de conducere.
În aceeaşi noapte, în jurul orei 2.40, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat în trafic pe C. Dumitru (de 33 de ani, din comuna Buneşti), în timp ce conducea un autoturism pe DN 64 – Rm. Vâlcea, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal sub comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Accident cu „efecte adverse” la Ioneşti
La data de 12 decembrie, în jurul orei 17.30, P. Nicolae (de 71 de ani, din Galicea) a condus un autoturism pe DN 64 – Ioneşti şi, pe fondul neatenţiei, a lovit din spate un tractor condus de S. Mihai (de 44 de ani, din Ioneşti), care se deplasa regulamentar în aceeaşi direcţie de mers. În urma accidentului au rezultat avarii la autoturismul condus de P. Nicolae.
Cu ocazia testării conducătorilor de vehicule cu aparatul etilotest, s-a stabilit că P. Nicolae avea o alcoolemie de 0 mg/ l alcool pur în aerul expirat, iar S. Mihai a avut o alcoolemie de 0,43 mg / l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului de către S. Mihai şi i-a fost reţinut permisul de conducere, iar P. Nicolae a fost sancţionat contravenţional.

Acroşaj între râmniceni
În seara zilei de 12 decembrie, M. Dumitru (de 66 de ani, din Rm. Vâlcea) a condus un autoturism pe DN 64 – Rm. Vâlcea, iar la km 107+961m, a acroşat cu partea stângă faţă pe P. Ion, de 70 de ani, din localitate, care se afla în traversare pe marcajul pietonal. Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, fiind diagnosticat cu fracturi costale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Tineri fără permise, prinși de polițiști
În ziua de 12 decembrie, în jurul orei 15.00, poliţiştii din Muereasca şi Bujoreni l-au identificat pe tânărul M. Marian în timp ce conducea un motociclu, pe DC – Muereasca, fără a fi înregistrat în circulaţie şi fără a deţine permis de conducere pentru vreun tip de vehicul. De asemenea, în aceeaşi zi, în jurul orei 15.30, l-au depistat pe F. Mihai, de 18 ani, în timp ce conducea un motociclu, fără a deţine permis de conducere. În cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat şi fără permis de conducere de către M. Marian, respectiv comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere de către F. Mihai.
În aceeași zi, la ora 18.55, poliţiştii din Drăgăşani l-au depistat în trafic pe B. Gheorghe (de 65 de ani, din comuna Orleşti), în timp ce conducea un autoturism pe DJ 678 – Drăgoeşti, având o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost prelevate două probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Morţi în camion!
În ziua de 13 decembrie, în jurul orei 15.50, poliţiştii din Horezu au identificat două per­soane decedate în cabina unui autocamion, ce se afla staţionat pe strada Tudor Vladimirescu din localitate. În urma cercetării la faţa locului s-a constatat că persoanele decedate sunt R.I., de 23 de ani, conducătorul autocamionului şi G. E, de 21 de ani, prietena acestuia, ambii din judeţul Gorj. De asemenea, între aceştia a fost identificat un aparat de încălzire, alimentat de o butelie de aragaz, care avea flacăra pornită, în cabină fiind un puternic miros de gaz.
În urma examinării celor două corpuri neînsufleţite, nu au fost identificate urme de violenţă sau leziuni traumatice vizibile, acestea fiind transportate la spital, în vederea efectuării ne­crop­siei şi stabilirii cauzelor dece­selor. În cauză a fost întoc­mit dosar penal în care se efec­tuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.